Bingöl'de şehit edilen 33 er anıldı

PKK mensuplarınca 24 yıl önce şehit edilen 33 asker için Anıttepe'de anma töreni düzenlendi.

Haberler 25.05.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde PKKllar tarafndan 24 yl önce ehit edilen 33 asker törenle anld.

Bingöl Elaz karayolunun Bilalolu köyü mevkisinde, 24 Mays 1993te terör örgütü PKK mensuplarnca ehit edilen 33 eri anmak için Anttepede tören düzenlendi.

Burada gazetecilere açklamada bulunan Vali Yavuz Selim Köger, 24 Mays 1993te ehit edilen 33 askeri anmak için toplandklarn belirterek, bu topran ve vatann her karnn ehit kanlaryla sulandn söyledi.

Onlar bir kez daha bu milletin hafzasndan hiç silinmeyecek bir ekilde kaznm olan bu ac hatray, elim hadiseyi bir kez daha yerinde andk. diyen Köger, bu topran kolay vatan klnmadn, bu uurda çok ehitler ve gaziler olduunu, çok büyük mücadeleler verildiini, badireler atlatldn belirtti. Köger, öyle devam etti:

Artk terörün sonuna gelindiini, bu kahpe terörün bitmek üzere olduunu, bunlarn buralardan ülkemizden syrlp gideceklerini, kahraman silahl kuvvetlerimizle, korucularmzla, polislerimizle topyekün yürütülen mücadelenin zaferle taçlanacan hissediyorum. nallah ülkemiz tekrar huzura kavutuunda ehitlerimiz de rahat edeceklerdir.

- dam cezasnn bir an önce getirilmesini istiyoruz

Bingöl ehit Aileleri Gazileri ve nsan Haklar Dernei Bakan Naim Tan da silahsz 33 askerin pusuya düürülerek ehit edildiini anmsatarak, terör örgütünün yllarca Kürt, Türk, Zaza, Arap, asker, polis, korucu ve sivil ayrm yapmadan binlerce vatan evladn ehit ettiini kaydetti.

Bingölü seçmelerindeki neden teröre destek vermeyen Bingöllüler ile dier illerinde yaayan insanlar birbirlerine düürmekti. diyen Tan, konumasn öyle sürdürdü:

ABDnin verdii silahlarla terör örgütü ülkemizde belki yüzlerce polis, asker ve vatandamz ehit edecek. Bu destei iddetle knyoruz. Ayrca idam cezasnn da bir an önce getirilmesini istiyoruz, bu da ehit ailelerinin hakl bir talebidir.

49. Komando Tugay Komutanlnda görevli Piyade Yarbay Deniz Dönmez ise konumasna ehit 33 askerin adn okuyarak balad.

Dönmez, Okuduum isimler, intikal halindeyken bölücü terör örgütü mensuplarnca ehit edilen 33 silahsz ve 20li yalarda gencecik vatan evlatlarnn adlardr. Törenle amacmz, bu hain saldry deil, vatanmz, milletimiz ve bayramz uruna canlarn seve seve feda eden, aziz ehitlerimizi asla unutmadmz ve ebediyete kadar da unutmayacamz hatrlatmaktr. diye konutu.

Kuran- Kerim okunmasnn ardndan tören, 33 askerin temsili mezarlarnn ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Törene, 49. Komando Tugay Komutan Albay Hakan Bayer, Bingöl Belediye Bakan Yardmcs Veysel Koç, Bingöl Cumhuriyet Basavcs Ahmet Bekta, ehit aileleri ve çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git