Binlerce kök hintkeneviri

Kocaköy ilçesine bağlı Şaklat köyü sınırları içerisinde yasa dışı Hint keneviri ekimi yapıldığına dair istihbarat alması üzerine operasyon başlattı. Operasyonda, 20 ayrı mevkide toplam 465 bin 719 kök hint keneviri ile 6 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Haberler 05.07.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Kocaköy lçesinde güvenlik güçlerinin düzenledii operasyonda, 465 bin kök hintkeneviri ele geçirilirken, 10 üpheli gözaltna alnd.

Diyarbakr Valilii, Kocaköy lçesi aklat Köyü mülki snrlar içerisinde yasa d kenevir ekimi yapldna ilikin elde edilen istihbari bilgi üzerine üpheli kiilerin yakalanmas ve suç konatlarnn ele geçirilmesi amacyla operasyon yapld belirtilerek, öyle denildi:

HNT KENEVER

Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca görevlendirilen unsurlarca icra edilen operasyon neticesinde, 20 ayr mevkiide toplam 465 bin 719 kök kenevir bitkisi ve 6 kilo kubar esrar maddesi ele geçirilmitir. Cumhuriyet Savclnn talimat gereince ele geçirilen kenevir bitkileri numune alnmay müteakip yerinde imha edilmi, kubar esrar maddesine el konulmu, anlan yasad kenevir ekimi olay ile ilgili olarak 10 üpheli gözaltna alnm ve ayrca 11 faili firar üphelisi hakknda soruturma ilemlerine balanlmtr. Halkmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve uyuturucu ile mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla aralksz olarak devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git