Görüş Bildir

Binlerce kök hintkeneviri

Kocaköy ilçesine bağlı Şaklat köyü sınırları içerisinde yasa dışı Hint keneviri ekimi yapıldığına dair istihbarat alması üzerine operasyon başlattı. Operasyonda, 20 ayrı mevkide toplam 465 bin 719 kök hint keneviri ile 6 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Binlerce kök hintkeneviri

DİYARBAKIR'ın Kocaköy İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, 465 bin kök hintkeneviri ele geçirilirken, 10 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği, Kocaköy İlçesi Şaklat Köyü mülki sınırları içerisinde yasa dışı kenevir ekimi yapıldığına ilişkin elde edilen istihbari bilgi üzerine şüpheli kişilerin yakalanması ve suç konatlarının ele geçirilmesi amacıyla operasyon yapıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

HİNT KENEVERİ

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca görevlendirilen unsurlarca icra edilen operasyon neticesinde, 20 ayrı mevkiide toplam 465 bin 719 kök kenevir bitkisi ve 6 kilo kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince ele geçirilen kenevir bitkileri numune alınmayı müteakip yerinde imha edilmiş, kubar esrar maddesine el konulmuş, anılan yasadışı kenevir ekimi olayı ile ilgili olarak 10 şüpheli gözaltına alınmış ve ayrıca 11 faili firar şüphelisi hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi