Bir doğa harikası Nemrut Krater Gölü

Doğası ve muazzam manzarasıyla dikkat çeken dünyanın 2'nci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabancı dağcıların, foto severlerin akınına uğruyor.

Haberler 16.08.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupal Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamnda Mükemmeliyet ödülü alan 2 bin 900 metre yükseklikteki Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabanc daclarn, foto severlerin aknna uruyor.

Bitlisin Tatvan ve Ahlat ilçe snrlar içerisinde bulunan ve yaklak 2 bin 900 metre yükseklikteki Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabanc daclar ve foto severleri arlyor. Son zamanlarda bölgede terör olaylarnn azalmasyla birlikte huzur ortamn frsata çeviren yerli ve yabanc turistler, doas ve tarihiyle dikkat çeken Bitlise akn ediyor.

Dünyann 2nci, Türkiyenin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabanc dac, foto severlerin yeni adresi oldu. Krater gölünün muazzam manzarasn fotoraflamak isteyen foto sever ve daclar, krater gölünde kamp kuruyor. Geceyi krater gölünde geçiren dac ve foto severler, sabahn ilk klaryla birlikte saatlerce sürecek zirve trmanna balyorlar.

Nemruttun zirvesinde kahvalt yapan doaseverler, en güzel fotoraf ve görüntüyü çekmek için gölün mavi rengine bürünmesini bekliyor. Farkl açlardan çekilen gölün mavimsi ve rengrenk manzaras görenleri hayran brakyor. Uzun ve yorucu bir yolculuun ardndan çekilen bir birinden güzel görüntüler, bütün günün yorgunluunu unutturuyor.

Amacmz güzelim memleketimizi, ilimizi, özellikle Nemrut Krater Gölünü Türkiyeye ve dünyaya tantmak

Gelen yerli ve yabanc dac guruplarna Bitlisin tarihi ve doasn tantmaya çaltn belirten Türkiye Daclk Federasyonu Antrenörü Hakk Uur, Bitlisin gezilip görülecek nadir illerden biri olduunu söyledi.

Bitlisin doa ve tarihi yerlerinin, insan kendine hayran braktn dile getiren Uur, Buradaki amacmz güzelim memleketimizi, ilimizi, özellikle Nemrut Krater Gölünü Türkiyeye ve dünyaya tantmak. Bunun için youn çabalar harcyoruz. Gerek yurtdnda gerekse de yurt içinden gelen guruplarmza, krater gölünün içinde kamp yaptryoruz. Ertesi gün yaklak 3 saatlik bir yürüyüten sonra zirveye getirip, buradan o güzel manzaray, görseli onlara yaatp, an ölümsüzletirecek fotoraflar çektiriyoruz. Böylelikle Nemrutu, Van Gölünü, Bitlisi, Tatvan, Adilcevaz tantyoruz. dedi.

Doa olarak buras gerçekten kefedilmemi yerler

Turizm açsnda youn potansiyeli olan fakat aktif hale getirilmeyen, turizm potansiyelini ortaya çkarmaya çalyoruz. diyen Uur, unlar söyledi:

Bugünkü grubumuz Ankara ve stanbuldan gelenlerdir. Sadece yürüyü ve gezi yaptrmyoruz. Bölgemizdeki tarihi ve turistik yerleri gezdirip, onlara bir ekilde göstermeye çalyoruz. Grubumuzu bundan sonra Ahlatta götüreceiz. Burada Selçuklu Mezarl, harabe ehir, kümbetler ve tarihi yerleri gezdireceiz. Adilcevazdaki tarihi yerleri gezdirdikten sonra Süphan Dann zirvesine trmana geçeceiz. Zirve trmanmz ortalama 7-9 saatte tamamlanacak. Buradan ayrldktan sonra Van iline geçerek, burann tarihi ve doa güzelliini gezdireceiz. Onlara bu memleketin güzelliklerini tantmaya ve anlatmaya çalacaz. Kesinlikle uzaktan bakan göz ile buraya geldikten sonra bakan göz çok farkl. Doa olarak buras gerçekten kefedilmemi yerler. Nemrut Krater Gölünü bu noktadan gören bir dac, doasever, bütün platformlarda bunu gösteriyor.

limizin tarihi ve kültürel güzellikleri çok fazladr

Hobi olarak fotorafçlk yaptn, Bitlisin tarihi ve kültürel güzelliklerinin çok fazla olduunu belirten fotorafç Burhan Gündodu, tantma açsndan büyük eksikliklerinin olduuna dikkat çekti.

Gündodu, limizin tarihi ve kültürel güzellikleri çok fazladr. Fakat tantma açsndan büyük eksiklerimiz var. Bu eksikleri gidermek adna kendi çabalarmzla çektiimiz bu fotoraflar sosyal medya hesaplarmzda paylayoruz. Bugün rotamz Nemrut Krater Gölüne çevirdik. Buras dünyann 2nci, Türkiyenin en büyük krater gölüdür. Burann Türkiyede birçok insan tarafndan bilinmediini biliyoruz. Bu anlamda bir farkndalk olumas açsndan, krater gölünün zirvesinde, göle kar yöresel bir kahvalt hazrladk. Zirveye trmanmz 2 saat kadar sürdü. Zirvede çok farkl ve güzel bir atmosfer var. Bu güzellii Türkiyenin her yerindeki insanlarn gelip görmesi gerekiyor. Sosyal medya araclyla paylatmz fotoraflarla, burann güzelliini insanlarn görmesini ve buraya gelmesini salyoruz. Bu nadide güzelliin bir an önce kefedilip, herkes tarafndan bilinmesi gerekiyor. diye konutu.

Ellerinden geldiince Bitlisin doa ve tarihini tantmaya çaltklarn dile getiren dier bir fotorafç Yusuf çakrgöz, tüm fotosever daclar, Nemrut Krater Gölünü göremeye davet etti.

Ana Sayfaya Git