‘Bir Köy Bin Tebessüm’ projesi

Kayapınar Belediyesi’nce, Proje kapsamında Kayapınar’da Şevberk (Dengbejlik) kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ‘Bir Köy Bin Tebessüm’ projesi hazırlandı.

Haberler 23.03.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin yan sra kültürel faaliyetlerini de sürdürüyor. Dengbejlik kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacyla Bir Köy Bin Tebessüm projesi hayata geçirildi. Proje çerçevesinde, Kültür Müdürlüü tarafndan Kayapnar lçesine bal Hatipolu Köyünde bir evberk gecesi düzenlendi. Köy odasnda düzenlenen gecede Dengbejler Sait Yolda ve Ramazann def ve kaval eliinde türküler seslendirdi. Oldukça samimi bir ortamda yaplan geceye katlanlar ho anlar yaad.

ESK KÜLTÜRLER GELECEK NESLLERE AKTARILACAK

Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç, Bir Köy Bin Tebessüm projesi çerçevesinde hedeflerinin eski kültürleri gelecek kuaklara tayabilmek olduunu ifade ederek, Dengbejlik bu bölgenin en eski kültürlerinden biri olduunu bildiimiz için belediye olarak bu gelenei ve kültürü yaatmak istedik. Ve böylesi bir proje hazrlayarak, hayata geçirdik dedi.

HER HAFTA BR KÖYDE GECE DÜZENLENECEK

Proje kapsamnda her hafta bir köyü ziyaret ederek, evberk gecesi düzenleyeceklerini vurgulayan Bakan Klç, Bu gecede dengbejlerimiz seslendirecekleri türkülerle o eski gelenei yaatacaklar. Ayrca halkmzla sohbet etmek ederek, sorun ve skntlarn dinliyoruz. Yine devlet ve millet kaynamasn üst seviyelere çkartmak için de bu projemizin faydal olacan belirtmek istiyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git