‘Bir Köy Bin Tebessüm’ projesi

Kayapınar Belediyesi’nce, Proje kapsamında Kayapınar’da Şevberk (Dengbejlik) kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ‘Bir Köy Bin Tebessüm’ projesi hazırlandı.

‘Bir Köy Bin Tebessüm’ projesi

Kayapınar Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültürel faaliyetlerini de sürdürüyor. Dengbejlik kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla ‘Bir Köy Bin Tebessüm’ projesi hayata geçirildi. Proje çerçevesinde, Kültür Müdürlüğü tarafından Kayapınar İlçesi’ne bağlı Hatipoğlu Köyü’nde bir şevberk gecesi düzenlendi. Köy odasında düzenlenen gecede Dengbejler Sait Yoldaş ve Ramazan’ın def ve kaval eşliğinde türküler seslendirdi. Oldukça samimi bir ortamda yapılan geceye katılanlar hoş anlar yaşadı.

“ESKİ KÜLTÜRLER GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK”

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, ‘Bir Köy Bin Tebessüm’  projesi çerçevesinde hedeflerinin eski kültürleri gelecek kuşaklara taşıyabilmek olduğunu ifade ederek, “Dengbejlik bu bölgenin en eski kültürlerinden biri olduğunu bildiğimiz için belediye olarak bu geleneği ve kültürü yaşatmak istedik. Ve böylesi bir proje hazırlayarak, hayata geçirdik” dedi.

HER HAFTA BİR KÖYDE GECE DÜZENLENECEK

Proje kapsamında her hafta bir köyü ziyaret ederek, şevberk gecesi düzenleyeceklerini vurgulayan Başkan Kılıç, “Bu gecede dengbejlerimiz seslendirecekleri türkülerle o eski geleneği yaşatacaklar. Ayrıca halkımızla sohbet etmek ederek, sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Yine devlet ve millet kaynaşmasını üst seviyelere çıkartmak için de bu projemizin faydalı olacağını belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz