Bismil renkleniyor

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi ekipleri, ilçede yeşillendirme çalışması başlattı.

Haberler 24.03.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediye Bakanvekili Kaymakam Turgay Gülençin vatandalar belediye hizmetleri ile buluturmak için balatt çalmalar aralksz sürüyor.

lçe Tarm Gda Müdürü Remzi çekiç, Kaymakam Gülençin talimatlar dorultusunda ilçede yeillendirme çalmalar balattklarn kaydetti.

BSML RENGA RENK ALACAK

Ana caddede 900 metre uzunluunda peyzaj çalmalarnn hzla yürütüldüüne anlatan çekiç, unlar kaydetti:

Mevcut alanda çam, limonlu selvi ve dier süsü bitkilerle birlikte 900 metre alandaki peyzaj çalmalar hzl bir ekilde devam ediyor. Bunun dnda dier alanlarda, mezarlklarda ve park alanlarda yeil kuak alanlar oluturulacak çocuk parklaryla birlikte ormanlk alanlar gelitireceiz. Daha önce burada kuruyan çamlar, çnarlar ve oya aaçlar vard kurumutu bunlar bunlarn hepsi söküldü yerlerine görsellere hitap ede bilecek daha güzel bir ekilde alan projesini gelitiriyoruz. Söktüümüz aaçlar bir ormanlk alanlarn oluturduk canl olan aaçlar hiç imha edilmeden bir çnar orman 4 dönümlü 3 bin 800 metre kare bir alanda çnar orman gelitirdik. Yaplan çalma, mevcut alan içinde kuruyan aaçlar söküp yerine canl ve çeitli aaçlar dikerek daha güzel bir göstergelik kazandrmaktr.

Ana Sayfaya Git