Bismil renkleniyor

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi ekipleri, ilçede yeşillendirme çalışması başlattı.

Bismil renkleniyor

Bismil Belediye Başkanvekili Kaymakam Turgay Gülenç'in vatandaşları belediye hizmetleri ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.

İlçe Tarım Gıda Müdürü Remzi Çekiç, Kaymakam Gülenç'in talimatları doğrultusunda ilçede yeşillendirme çalışmaları başlattıklarını kaydetti.

BİSMİL RENGA RENK ALACAK

Ana caddede 900 metre uzunluğunda peyzaj çalışmalarının hızla yürütüldüğüne anlatan Çekiç, şunları kaydetti:

"Mevcut alanda çam, limonlu selvi ve diğer süsü bitkilerle birlikte 900 metre alandaki peyzaj çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun dışında diğer alanlarda, mezarlıklarda ve park alanlarda yeşil kuşak alanları oluşturulacak çocuk parklarıyla birlikte ormanlık alanlar geliştireceğiz. Daha önce burada kuruyan çamlar, çınarlar ve oya ağaçları vardı kurumuştu bunlar bunların hepsi söküldü yerlerine görsellere hitap ede bilecek daha güzel bir şekilde alan projesini geliştiriyoruz. Söktüğümüz ağaçlar bir ormanlık alanların oluşturduk canlı olan ağaçları hiç imha edilmeden bir çınar ormanı 4 dönümlü 3 bin 800 metre kare bir alanda çınar ormanı geliştirdik. Yapılan çalışma, mevcut alan içinde kuruyan ağaçları söküp yerine canlı ve çeşitli ağaçlar dikerek daha güzel bir göstergelik kazandırmaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz