Bismil'de kriz!

Bismil Belediyesi Meclisi, kayyum döneminde belediyeye ait yapı, arsa ve araçların takas ve tahsis edilme kararlarını iptal etti. Daha önce kayyum olarak atanan Kaymakam, onaylamadığı bu kararların iptali için mahkemeye başvurdu.

Haberler 10.07.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil Belediyesinin 12 milyona yaptrlan yeni hizmet binas, ayn zamanda ilçe Kaymakam olan kayyum Kerem Süleyman Yüksel döneminde lçe Emniyet Müdürlüünün eski binasyla takas edilmiti.

lçe Emniyet Müdürlüü bu takasla yeni belediye hizmet binasna tanrken, eski emniyet binas ise karlksz bir ekilde Milli Emlaka tahsis edildi. Milli Emlaka tahsis edilmesiyle birlikte binann ykmna balanrken, yine kayyum kararyla belediyeye ait 4 kymetli arsann Milli Emlaka, 2 otomobilin ise Bismil Kaymakaml Sosyal Yardmlama Vakfna bedelsiz ekilde tahsis edildii ortaya çkmt.

BELEDYE MECLS PTAL ETT

31 Mart seçimlerinde HDPnin kazand Bismil Belediyesi Meclisi, Haziran ay toplantsnda belediye hizmet binas için alnan takas karar ile yine belediyeye ait arazi ve araçlarn tahsis kararlarn belediyenin ihtiyac olduu gerekçesiyle iptal etti. Belediye Meclisinin ald bu kararlar, daha önce kayyum olarak görev yapan lçe Kaymakamlna gönderildi.

DARE MAHKEMESNDE DAVALAR AçILDI

Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel ise, Belediye Meclisinin ald bu kararlar onaylamayarak iptali için dare Mahkemesine bavurdu. Bunun üzerine Bismil Belediye Meclisi de alnan kararlarn uygulanmas için dare Mahkemesine bavurdu.

imdi dare Mahkemesinin verecei karar beklenirken, Belediye Meclisinin karar dolaysyla üzerine eski emniyet binasndaki ykm da durduruldu.

AYNI GÜNDE TAKAS VE TAHSS

Bismil Belediyesi Ebakan Orhan Ayaz, konuya ilikin konutu. 120 bin nüfusu ile Diyarbakrn en büyük ilçelerinden biri olan Bismilde, 12 milyona mal olan yeni belediye hizmet binasnn emniyete verilmesini eletiren Ebakan Ayaz, Bismilde oylarn yüzde 72sini alarak seçildik. Biz seçildikten sonra 29 Mart 2019 tarihinde Bismil Belediyesine ait olan yeni hizmet binasnn emniyete devredildiini örendik. Olay aratrnca Bismil Emniyet Müdürlüü ile Bismil Belediyesi hizmet binasnn karlkl olarak takas edildini, takastan sonra da ayn gün olmayan bir Meclis Karar ile apar topar bir ekilde bize devredilen binann Milli Emlaka karlksz bir ekilde tahsis edildiini örendik. Olay örendikten sonra bu durumu ne Bismil halknn ne de bizlerin kabul etmeyeceini dile getirdik diye belirtti.

KARARLAR MAHKEMEDE

Haziran ayndaki Belediye Meclisi toplantsnda eski emniyet binasnn bulunduu bölgedeki ykm durdurma karar aldklarn söyleyen Ayaz, Bismil Belediye Meclisinde hukuksuz bir ekilde devredilen ya da tahsis edilen arsalarmz, araç ve gereçlerimizi geri almak için oy birlii ile karar aldk. Kararmz Kaymakamla gönderdik. Kaymakamlk bu karar görünce hukuksuz bir ekilde itiraz etti. u anda aldmz kararlarmz mahkemelik olmutur. Bizler de bu halkn menfaati dorultusunda hareket edeceiz. Bizler hukukun verdii karara sayg duyacaz ve herkesi hukukun verecei karara sayg göstermesini bekliyoruz dedi.

ESAS ALDIIMIZ AHISLAR DEL, HALK

Ebakan Ayaz, verilen yanl kararlarn mahkemeden geri döneceini ve halkn malnn tekrardan halka verilecei kanaatinde olduklarn da ifade etti. Ayaz, Seçimden önce söylemitik, seçimden sonra da söylemeye devam edeceiz. Bismil Belediyesi ebakanlar ve meclisi ile birlikte halkla beraber istiare ederek hizmetlerimizi sunacaz. Halk u anda bu arsay park yapalm diyorsa, park yapacaz. Otopark yapalm, üstünü park yapalm diyorsa, öyle yapacaz. Bizim esas aldmz ahslar deil halktr ifadelerini kulland.

GER STYORUZ

Belediyenin u an Kadn Kültür Merkezi binasnda faaliyet gösterdiini belirten Ayaz, söz konusu mekann ilçeye yetmediini kaydetti.

Ayaz, Bismilin resmi nüfusu 120 bin. Yaz mevsimi ile birlikte 150 bine yaklayor. Binann küçük oluundan dolay birimlerimiz skntl bir tarzda çalyor. O binada skmz, halka cevap olamyoruz. Bu dorultuda bizim bir an evvel gasp edilen binalarmz, gasp edilen arsalarmz gasp edilen araç ve gereçlerimizin bizi tekrardan verilmesini yani kendi sahiplerine verilmesini talep ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git