Bitlis’te 'Kar Festivali' düzenlendi

Bitlis'te bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Kar Festivali’nde renkli görüntüler ortaya çıktı. Festival kapsamında yapılan kayak yarışlarında yarışmacılar kıyasıya mücadele etti.

Haberler 19.01.2022 - 04:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis Eitim ve Tantma Vakf (BETAV) tarafndan bu yl 2ncisini düzenlenen Kar Festivali, Merkez çiftkaya Kayak Tesislerinde yapld. Festivale Bitlis Valisi Oktay çaatay, Belediye Bakan Nesrullah Tanlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmasta, BETAV stanbul ube Bakan Hasan Dalkran, BETAV üyeleri, Türkiye Kayak Federasyonu Bakan Ali Oto ve bölge halk katld. Festival kapsamnda kayak yarlar yapld. Kuzey disiplini yarlarnda kayakçlar, kyasya mücadele etti. Yarlar sonunda dereceye girenlere madalyalar verildi.

BETAV stanbul ube Bakan Hasan Dalkran, 35 yllk bir kurulu olan BETAVn ilk kurulu amacnn eitim üzerine olduunu, daha sonraki yllarda da spora yöneldiini söyledi. Dalkran, Bundan 3 yl evvel BETAV Kar enlii ad altnda bir etkinlik düzenledik. Bu yl 2ncisini düzenliyoruz. Burada milli atletler var, hem de kayakçlarmz var. Kadnlar yldzlar, gençler ve erkekler kategorilerinde çeitli yarlar düzenlendi. Güzel bir etkinlik düzenledik. Her zaman olduu gibi Eren ailesinin katklar oldu. Yarmaclarmz da altnla ödüllendirdik. nallah devamn getireceiz dedi.

GELENEKSEL HALE GETRLMESN DLYORUM

Türkiye Kayak Federasyonu Bakan Ali Oto ise, Bu tür etkinliklerin geleneksel hale getirilmesini diliyorum. Biz de federasyon olarak elimizden gelen her eyi yapacaz. Halkmzn da bu tür etkinliklere ihtiyac var. 40 yl boyunca bu dada kayak yaptm, yarlara katldm. Bugün de bunu seyrederken, çok keyif aldm. Emei geçen herkese teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git