“Bizi barıştırın”

6 kışının vefat ettiği Silvan'ın Gökçetevk köyünde dram aileleri birbirlerine hasım yaparken, Tekin ailesinin fertleri "bizi barıştırın" feryadında bulunuyor.

Haberler 14.10.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde gelin meselesi yüzünden çkan silahl kavga sonucu köye girileri yasaklanan tekin ailesi fertlerinden Fatma Tekin, çocuklarmla sokakta uyuyoruz, kalacak evimiz barkmz yok. Yetkililerin bizi bartrmasn istiyoruz dedi.

KAVGANIN ARDINDAN KÖYDE GERGNLK SÜRÜYOR

Silvan ilçesine bal Gökçetevek köyünde 21 Austosta üç ailenin fertleri arasnda gelin meselesi yüzünden çkan ve 6 kiinin hayatn kaybettii kavgann yaratt travma sürüyor.

MAHKEME ENVER TEKNN KÖYE GRN YASAKLADI

Mahkemeye intikal eden olayda 4 ferdini yitiren Narin ailesinin ikayeti üzerine Tekin ailesinin reisi Enver Tekinin köye girii yasaklanrken, ailenin dier fertlerinin de evlerine giremedii ileri sürüldü.

BARIMAK STEYEN TEKN ALES DYARBAKIR SÖZ GAZETESN ZYARET ETT

Gerginliin sürdüü köyde son olarak Enver Tekinin evinin 5 gün önce kimlii belirsiz kiilerce yakld bildirildi. Tekin ailesinin dier fertleri ise Diyarbakr Söz Gazetesini ziyaret ederek, olayn kendilerini madur ettiini ve yetkililerin devreye girerek, Narin ailesiyle barmak istediklerini söylediler.

Tekin ailesi fertlerinden Ali Tekin, yapt açklamada, olayda 4 ferdini yitiren ve akraba olduklar Narin ailesinin aclarn paylatklarn söyledi.

NARN ALES BZ SORUMLU TUTUYOR

Kavgann ardndan yaklak 5 gün öncede babas Enver tekinin evinin yakldn ifade eden Tekin, Kz kardeim ei Zeynel Poyraz ile arasndaki problemden dolay küsüp baba evine geldi. Poyraz ailesi de bize, gelinimizi verin onu öldüreceiz ve köyün ortasna atacaz eklinde babama konuunca, babamda onlardan kardeimin eini aldattna dair kant istedi. Babam dedi ki eer kantnz varsa getirin gerekli müdahaleyi ben yaparm eklinde konutu. Poyraz ailesi bununla kalmayp bütün köylüyü, muhtar, imam arayp onlara siz bu olaya karmayn biz Enver Tekinin ailesine yani bizim aileye baskn yapacaklarn ve herkesi öldüreceklerini söylemiler. Bizde bu tehdidi duyunca iki gün öncesinden karakola bildirdik evimizi basacaklarna dair. Karakoldakilerde buras da ba deil, evinize rahat bir ekilde gidip uyuyun dedi. Bizde onlara güvenerek evimize geldik. Ardndan olay 21 Austos gecesi saat 01.00 de yaklak on be yirmi kiilik bir grup uzun namlulu silahlarla baskna geldiler. Babamn da karlk vermesiyle kar taraf kaçmaya balad. Poyraz ailesinden iki kii gitmeyip merdiven altna saklanarak gelen köylüleri kadn çocuk ayrt etmeden herkese ate açmaya balad. Ate açmalar sonucu Narin ailesinden dört kii ve bizden de halamn olu yaamn yitirdi. Narin ailesi de bu ölenlerden bizi sorumlu tutarak neden olayn detayn siz bize anlatmadnz diye sorumlu olarak bizi gösteriyorlar dedi.

EVMZE GTMEK STYORUZ

Evlerine gitmek istediklerini kaydeden Tekin, öyle konutu: Oysa polise verdikleri ifade de bile bizim onlar çarmadmz ifade etmiler. Olay yaanmadan önce Narin ailesi babamn yanna gelip kz vermeyin bu köy namusudur diyip babama arka çkanlarda onlard. Biz köylülerden de aldmz destekle aslnda Poyraz ailesiyle büyüklerin araya girip uzlamak istiyorduk ama olay öyle olmad. Bu böyle olmaz, daha da büyümesini istemiyoruz bu nedenle yetkililerden aramza girip bizi uzlatrmalarn istiyoruz. Biz barmak istiyoruz, evimize gitmek istiyoruz. Kar tarafn acs büyük biz aclarn anlyoruz ve onlara da sayg duyuyoruz.

Fatma Tekin ise olayn ardndan köye giremediklerini ve darda yattklarn savundu.

BARITAN YANAYIZ

Yetkililerin devreye girerek, Narin ailesiyle barmak istediklerini vurgulayan Tekin, Gece silah sesleriyle çocuklarm ve eimle uyanp dar çktmzda yerde yatan cenazeleri gördük. Bu olayda hiçbir suçum yokken ben madur oluyorum. Bir ev yakld ve benimde evimin yaklmasndan da endie duyuyorum. Evimin yaklmas içinde bask uyguluyorlar. Bana gel eyalarn çkar, çkarmazsan yakarz diyorlar. Benim bir suçum günahm yok silah sesleriyle uyanm bir insanm, eyalarm çkarp niçin gidiyorum, nereye gideceim. Ben vicdan olan herkese sesleniyorum beni anlamalar için, suçsuz yere niye evimden çkarlyorum. çocuklarmla sokakta uyuyoruz, kalacak evimiz barkmz yok. Maddi gücüm yok nereye gidebilirim. Yetkililerin bizi bartrmasn istiyoruz, biz bartan yanayz. Böyle bir ey yaanmasn hiç istemezdik ama oldu. Allah ölenlerin yaknlarna sabr versin.

Ana Sayfaya Git