BM üyeleri Diyarbakır'da

BM Parlamenterler Arası Birlik Komisyonu üyeleri, DTK, HDP, DBP, TJA, ve belirli bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Haberler 13.06.2019 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede bulunan Birlemi Milletler (BM) Parlamenterler Aras Birlik Komisyonu üyeleri Gabriela Cuevas Barron, Alexsandra Jerkov, Adji Diarra Mergane, David Carter, Nassirou Bako Arfar, Rogier Huzeng, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Özgür Kadn Hareketi (TJA) yetkilileriyle bir araya geldi.

üyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezine gelen heyet üyelerini, DTK E Bakan Berdan Öztürk ve DTK Divan üyeleri, HDP Diyarbakr milletvekilleri Musa Farisoullar ve Saliha Aydeniz, HDP l E Bakanlar Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyank, TJA aktivistleri Aye Gökkan ve Berivan Elter karlad. DTK E Bakan Berdan Öztürk, heyet üyelerine ziyaretleri için teekkür ederek, ziyaretlerinin anlaml olduunu iddia etti.

STÖLERLE GÖRÜME

Basna kapal yaplan görümenin ardndan BM Komisyonu üyeleri, Sümerparka geçerek nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ube Bakan Abdullah Zeytun, Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, Türk Tabipler Birlii (TTB) Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya ve Eitim Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Ebakan Abbas ahin ile Türkiye nsan Haklar Vakf (THV) Diyarbakr Temsilcilii yetkilileriyle görütü. BM Parlamenterler Aras Birlik Komisyonu üyeleri, görümenin ardndan Diyarbakrdan ayrlacak.

Ana Sayfaya Git