Görüş Bildir

BM üyeleri Diyarbakır'da

BM Parlamenterler Arası Birlik Komisyonu üyeleri, DTK, HDP, DBP, TJA, ve belirli bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

BM üyeleri Diyarbakır'da

Türkiye'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Parlamenterler Arası Birlik Komisyonu üyeleri Gabriela Cuevas Barron, Alexsandra Jerkov, Adji Diarra Mergane, David Carter, Nassirou Bako Arıfarı, Rogier Huızeng, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) yetkilileriyle bir araya geldi.

üyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’ne gelen heyet üyelerini, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ve DTK Divan üyeleri, HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz, HDP İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, TJA aktivistleri Ayşe Gökkan ve Berivan Elter karşıladı. DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, heyet üyelerine ziyaretleri için teşekkür ederek, ziyaretlerinin anlamlı olduğunu iddia etti.

STÖ’LERLE GÖRÜŞME

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından BM Komisyonu üyeleri, Sümerpark’a geçerek İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya ve Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Abbas Şahin ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilciliği yetkilileriyle görüştü.  BM Parlamenterler Arası Birlik Komisyonu üyeleri, görüşmenin ardından Diyarbakır’dan ayrılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi