Bu akşam Mevlid Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bugün, tüm insanlık Hazreti Peygamberin çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Rasuli Ekrem'in rehberliğini tüm insanlığa tanıtacak olanlar da hiç şüphesiz Müslümanlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 11.12.2016 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu akam Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Mustafnn (s.a.v.) lemleri ereflendirdii Veldet Kandili.

Reslullh Efendimiz (s.a.v.), Rebulevvel aynn 12nci gecesinde kint terf etmilerdir. Bu tibrla bu akam hicr senenin ilk kandilidir.

Bu akam Mevlit Kandili

Bu akam, Peygamberimiz (s.a.v.)in dünyy terflerinin kamer 1490, mild sene ile 1445. yln idrk edeceiz. Bu ay içerisinde mümkün olduu kadar salt ü selm getirmeli; Salt- Nriye, Salt- Münciye ve Salt- Fethiye okumaya çalmaldr. Bu gecenin mnev zenginliinden istifde etmek için bir tesbh namaz klmal, bir de Hatm-i Enbiy yapmaldr. Tesbih namazna u ekilde niyet edilir: Y Rabbi, niyet eyledim rz-y erfin için tesbh namazna. Y Rabbi, bu gece terfleriyle lemleri nra gark ettiin Habbin, bamzn tc Resl-i Zn Efendimizin hürmetine ve bu gecedeki esrrn hürmetine ben ciz kulunu da afv- ilhne, feyz-i ilhne mazhar eyle. Allhü Ekber, diyerek namaza balanr. (Du ve bdetler, Fazilet Neriyat)

Görmezden kandil mesaj

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaymlad mesajnda, bu akam Allahn bütün alemlere gönderdii son rahmet elçisi Hazreti Muhammedin mevlidi erifinin idrak edileceini hatrlatt.

Mevlit Kandilinin bütün insanlk için huzur, bar, berekete vesile olmasn dileyen Görmez, Ümmeti olmakla müftehir olduumuz Rasuli Ekrem, bize hayat veren Kitab Mübini, furkan, mizan ve hikmeti getirdi. O, Rabbimize, kainata ve insanlara kar görevlerimizi öretti. Hakk, hakikati, adaleti, fazileti ve hidayeti hatrlatt. Allahn kelamn, örnek hayatyla beyan etti ve onu yaanan bir hayata dönütürdü. Mekarimi ahlak tamamlad. Kalpleri ve gönülleri birletirdi. Kardelii dostluu ve arkadal tesis etti. nsanl mebde ve meadn bilgisiyle tantrd. ifadelerini kulland.

Görmez, bugün tüm insanln Hazreti Muhammedin çalar üstü örneklik ve rehberliine her zamankinden daha fazla muhtaç olduunu belirterek, öyle devam etti:

Rasuli Ekremin rehberliini tüm insanla tantacak olanlar da hiç üphesiz Müslümanlardr. Ancak üzülerek belirtelim ki, slam dünyasnn dahili ve harici sebeplerle içerisinde bulunduu bugünkü durumu Kuran- Kerim ve Hazreti Peygamberin mesajlarndan, onun esiz örnekliini, azlardan gönüllere indirememekten, zihinlere, dimalara iyice yerletirememekten, hayata geçirilememesinden kaynaklanmaktadr.

Ana Sayfaya Git