Görüş Bildir

Bu akşam Mevlid Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bugün, tüm insanlık Hazreti Peygamberin çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Rasuli Ekrem'in rehberliğini tüm insanlığa tanıtacak olanlar da hiç şüphesiz Müslümanlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Bu akşam Mevlid Kandili

Bu akşam Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Mustafâ'nın (s.a.v.) âlemleri şereflendirdiği Velâdet Kandili.

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.), Rebîulevvel ayının 12'nci gecesinde kâinâtı teşrîf etmişlerdir. Bu îtibârla bu akşam hicrî senenin ilk kandilidir.

Bu akşam Mevlit Kandili

Bu akşam, Peygamberimiz (s.a.v.)'in dünyâyı teşrîflerinin kamerî 1490, milâdî sene ile 1445. yılını idrâk edeceğiz. Bu ay içerisinde mümkün olduğu kadar salât ü selâm getirmeli; Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye okumaya çalışmalıdır. Bu gecenin mânevî zenginliğinden istifâde etmek için bir tesbîh namazı kılmalı, bir de Hatm-i Enbiyâ yapmalıdır. Tesbih namazına şu şekilde niyet edilir: "Yâ Rabbi, niyet eyledim rızâ-yı şerîfin için tesbîh namazına. Yâ Rabbi, bu gece teşrîfleriyle âlemleri nûra gark ettiğin Habîbin, başımızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz'in hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle." Allâhü Ekber, diyerek namaza başlanır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

Görmezden kandil mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yayımladığı mesajında, bu akşam Allah'ın bütün alemlere gönderdiği son rahmet elçisi Hazreti Muhammed'in mevlidi şerifinin idrak edileceğini hatırlattı.

Mevlit Kandili'nin bütün insanlık için huzur, barış, berekete vesile olmasını dileyen Görmez, "Ümmeti olmakla müftehir olduğumuz Rasuli Ekrem, bize hayat veren Kitabı Mübini, furkanı, mizanı ve hikmeti getirdi. O, Rabbimize, kainata ve insanlara karşı görevlerimizi öğretti. Hakkı, hakikati, adaleti, fazileti ve hidayeti hatırlattı. Allah'ın kelamını, örnek hayatıyla beyan etti ve onu yaşanan bir hayata dönüştürdü. Mekarimi ahlakı tamamladı. Kalpleri ve gönülleri birleştirdi. Kardeşliği dostluğu ve arkadaşlığı tesis etti. İnsanlığı mebde ve meadın bilgisiyle tanıştırdı." ifadelerini kullandı.

Görmez, bugün tüm insanlığın Hazreti Muhammed'in çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaç olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Rasuli Ekrem'in rehberliğini tüm insanlığa tanıtacak olanlar da hiç şüphesiz Müslümanlardır. Ancak üzülerek belirtelim ki, İslam dünyasının dahili ve harici sebeplerle içerisinde bulunduğu bugünkü durumu Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Peygamberin mesajlarından, onun eşsiz örnekliğini, ağızlardan gönüllere indirememekten, zihinlere, dimağlara iyice yerleştirememekten, hayata geçirilememesinden kaynaklanmaktadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi