Bu kezde okul müdürü oldu!

Doç. Dr. Feysel Taşçıer, yarım günlüğüne okul müdürlüğü yaptı. Şehit Birkan Gündüz Ortaokulu’nda müdürlük yapan Doç. Dr. Taşçıer, öğretmenlerle toplantı gerçekleştirip öğrenci velileri ile görüştü.

Haberler 15.11.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, Türkiyede bir ilki gerçekletirerek ehit Birkan Gündüz Ortaokulunda yarm günlüüne okul müdürlüü yapt. Doç. Dr. Taçer, okulun öretmenleri, velileri ve örencileriyle bir araya gelerek sorunlarn dinledi.

l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, Diyarbakrda ve Türkiyede eitim alannda ilklere devam ediyor. Doç. Dr. Feysel Taçer, balatt çalma ile akademik kimliiyle okullarda ders vermeye balamt. Bu çalmayla Türkiyede eitim alannda bir ilki gerçekletiren Doç. Dr. Taçer, bugün bir ilke daha imza att. Merkez Balar ilçesi Baclar Mahallesinde bulunan 2 bin 800 örencili ehit Birkan Gündüz Ortaokulunda yarm günlüüne okul müdürlüü yapan Doç. Dr. Taçer, öretmenler ve örencilerle bir araya geldi.

Sorunlar yerinde tespit ediyor

Doç. Dr. Feysel Taçer, ehit Birkan Gündüz Ortaokulunda yarm günlüüne okul müdürlüüne terfi ettiini söyledi. Doç. Dr. Taçer, Okul müdürü sfatmla buradaym. Müdür okul müdürü kadardr iar gerçekçi bir yaklamdr. Onun için Diyarbakrda en büyük ortaokullarnda birindeyiz. Nüfusumuz 2 bin 800 civarnda. kili eitim görüyoruz. Sabah bin 400, öleden sonra bin 400 olan yüzün üzerinde öretmene ev sahiplii yapan bir okulumuz. 30 derslikle Diyarbakrn en büyük okullarndan birisi. Diyarbakrda tabi bu sene akademisyen kimliimle hafta da iki defa ders verme sürecimiz devam ediyor. Yl sonuna kadar da devam edecek. Haftada bir nüfus younluuna göre yukardan aaya doru okullarmza yarm günlüüne müdürlük yapmak hedefiyle ilk çalmamz balatm bulunmaktayz. Amacmz u, eitim öretim ortamnn banda okullarda müdür var. Okul idaresinin öretmenler odasn korumasndan, okul aile birliklerinin iletiimine kadar örencinin ortamlarna hazrlanmasna kadar birinci derece bir sorumluluu ve yetkisi var. Biz tabi bunu yerinde gözlemlemek, gözetlemek ve yaamak için buradayz. Diyarbakr eitiminde sahada sorunlarn tespit edip ona göre çözümleri gelitirme ufku ve iaryla hareket ediyoruz. nallah bu Diyarbakr içinde bizim içinde bu deneyim yararl olur. Bütün gayemiz ve çabamz Diyarbakrl çocuklarn daha salkl koullarda eitim, öretim ortamn teneffüs etmelerini salamak. Bu dorultuda oluabilecek sorunlar da gözlemleyip erken kararlarla bu sorunlar önlemeye dönük admlar atmaya çalyoruz dedi.

Dünya Pi Gününde olimpiyatlar yapmay hedefliyoruz

Diyarbakrn il ve ilçelerine 81 adet tasarruf beceri atölyesini kazandrmak adna projelerinin olduunu belirten Doç. Dr. Taçer, nallah sezon bitmeden 81 tasarruf beceri atölyesi kazandrm olacaz. Dünya P Gününde bir konferansla balayacaz. Ondan sonra Diyarbakr bir matematik olimpiyatlar kazandrmay amaçlyoruz. Bu matematik olimpiyatlarn matematikle ilgili Diyarbakrl çocuklarmzn bilgi, ilgi ve yeteneklerini bartrmay, buluturmay hedefliyoruz. Bunun dnda dier bran bazl fizik olur, kimya olur dier derslerde yine il genelinde olimpiyatlar yapmay planlyoruz. Bunun dnda yine TÜBTAK projeleri çerçevesinde üniversite ibirliiyle Diyarbakra olimpiyatlar getirme yönüyle projeler gelitirmeyi hedefliyoruz. Bu ay itibariyle LGS ve 12nci snflarmza Diyarbakr ilimizde birinci dönem 4, ikinci dönem 4 olmak üzere 8 adet deneme snav yapyoruz. Bütün bu çalmalarmzn odak noktasnda tabi insan var, çocuklar var. Eitim, öretim ortam var. Evet, fiziksel koullarmzn kendi bana yetersizlikleriyle ilgili ciddi bir çalma, bakm onarm süreçlerimiz var. Yine valimizin katklaryla büyük bir dönüümün içinde olduumuzun müjdesini Diyarbakr eitim ortamna rahatlkla ifade edebiliriz bu ekilde diye konutu.

Eitimle iddeti, terörü bitirebileceimize inanyoruz

Toplumsal olarak pek çok iddetin, bölgede özellikle artk olmayan ama geçmi dönemlerde denenmi terör faaliyetlerin pek çou odanda eitimin yeterince kalitesini gelitirilmediine dair bir inançlar olduunu kaydeden Doç. Dr. Fyesel Taçer, konumasn öyle sürdürdü:

Biz eitimle ilgili bu çalmalar baardmzda bölgemizde yaanlan pek çok olay, iddeti, terörü bitirebileceimize, devlet anlamnda bu yetkiyi ortaya koyduumuzda daha çok sayda yeteneinde ülkemizin bilimsel alanna, eitim alannda faaliyetlere destek üretebileceklerine inanyoruz. Buraya sabahn 7sinde, 7 buçuunda, 8inde çocuklarmz derslere geliyorsa, biz o çocuklara, cana kymet ve deer vermek zorundayz. O canla birlikte uyanp, o canla birlikte uyumamz lazm. Velilerimizden beklentimiz okul ortamlarnn ve çevresinin örenci güvenlii ve örencinin salk koullar çerçevesinde bize destek olmalar, bizimle birlikte uyanmalar, bizimle birlikte uyumlu hareket etmelerini istiyoruz. Tüm çabamz ve gayemiz Diyarbakrl çocuklarmzn daha salkl koullarda eitim görmesi.

l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, daha sonra öretmenlerle toplant gerçekletirip, örenci velileri ile görütü.

Ana Sayfaya Git