Buldan ve Temelli: 31 Mart tek adam rejimine karşı 'Êdi Bese' haykırışıdır

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, seçim sonuçlarına ilişkin paylaştıkları yazılı mesajda, partilerinin "tarihsel bir rol üstlendiğine" vurgulandı.

Haberler 02.04.2019 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Mahalli ve dari Yerel Seçim sonuçlarna ilikin yazl bir açklama yapt. Açklamalarnda HDPnin yerel seçimlerde önemli bir baarya imza att belirtilerek, elde edilen bu baarda emei geçen herkese teekkür eden Buldan ve Temelli, yeni bir sayfann açldna iaret etti.

HDP E Genel Bakanlarnn açklamas öyle:

31 Mart Yerel Seçimlerini geride braktk. Partimize dönük basklarn had safhada olduu, yöneticilerimizin, üyelerimizin, partimize gönül vermi insanlarmzn gözaltna alnp tutukland ve medya ambargosunun tarihte görülmedii kadar üst seviyeye ulat ortamda, partimiz bir baarya imza atmtr.

YEN BR SAYFAYI BRLKTE AçTIK

Bir taraftan kayym politikalarna kar halkn iradesi ortaya çkarlrken, dier taraftan ise AKP-MHP ittifakna kaybettirilerek baarl bir sonuç elde edilmitir. u çok açk ki, yeni bir sayfay hep birlikte açtk. Bu çerçevede AKP-MHP iktidarnn saldrlarna ramen geri adm atmayan; halkn iradesine, partimize ve batda uyguladmz seçim stratejisine sahip çkan herkese yürekten ve güçlü bir teekkürü borç biliyoruz. Bu çalmalarda halkmz bata olmak üzere milletvekillerimize, parti yönetici ve üyelerimizden danmanlarmza, belediye e bakan adaylarmzdan belediye meclis ve il meclis üyesi adaylarmza kadar herkesin büyük bir emei, fedakarca çabas ve kararl davran söz konusudur. Sa olun, var olun, iyi ki varsnz.

ÖZELETREL YAKLAIM EN TEMEL LKEMZDR

Elbette ki, partimizin bu seçimlerde kayplar da olmutur. En ksa zamanda kaybettiimiz yerleri yetkili kurullarmzda deerlendirip, eksiklerimizi ve yanllarmz saptayarak gerekli açklamalar da yapacaz. Bundan kimsenin üphesi olmasn. Özeletirel yaklam en temel ilkelerimizdendir. Halkmzn bize verdii iradeyi sonuna kadar savunacak, eksiklerimizden çkaracamz derslerle kendimizi de kentlerimizi de hep birlikte yöneteceiz.

HDP TARHSEL BR ROL ÜSTLENMTR

imdi güzel ve bizlere yakan bir mücadele öyküsünü, demokrasi güçleriyle birlikte yazma dönemidir. Bugün halklarmzn baskc ve otoriter iktidar karsnda kazanlmasna imkan salad siyasi baardaki payndan ötürü partimizle gurur duyuyoruz. HDP, halklarmz arasnda 24 Hazirandan bu yana oluagelen demokratik ortakla siyasi bir derinlik ve ruh kazandrarak tarihsel bir rol üstlenmitir. çeitli toplumsal kesimlerin ortak mücadelesine katkda bulunan, sabrla ve alçak gönüllükle demokrasi ve bar mücadelesindeki rolünü yerine getiren, sonuçlara katkda bulunan bütün üyelerimizi ve seçmenlerimizi saygyla selamlyoruz. Durup dinlenmeden çalarak HDPyi bir arada tutmay baaran arkadalarmz kutluyoruz. Aday olmann, oy vermenin, siyaset yapmann bedelinin ar olarak ödendii Kürt kentlerinde gözlerini krpmadan sonuca yürüyen halkmz hayranlk ve sevgiyle kucaklyoruz. Bu mücadeleler srasnda haksz ve hukuksuz bir biçimde, srf HDPyi durdurmak amacyla tutuklanan, iddete maruz kalan, uradklar zorbala ba emeden direnen ve fedakarlk gösteren arkadalarmz selamlyoruz.

31 MART HALKIMIZIN TEK ADAM REJMNE HAYKIRIIDIR

Elde edilen her sonuçta, AK Partiden alnan her belediyede HDPlilerin emei inkr edilemeyecek ve bu emek asla zayi olmayacaktr. 31 Mart, halklarmzn tek adam rejimine kar di bese, Artk yeter haykrdr. Bu sonuç, ne bir parti ne de bir kiiye mal edilebilir. Geleceimiz, bizleri 31 Marta tayan bu dayanmann, kolektif zeknn ve çalmann gelierek sürmesine; demokrasi, özgürlük, eitlik ve bar mücadelesine baldr. Yolumuz açk olsun. Umudumuz, cesaretimiz ve emeimiz bol olsun. Hepimize kolay gelsin.

Ana Sayfaya Git