Cami riskli olduğu gerekçesiyle yıkıldı

Bingöl Merkez Yeni Mahalle'de bulunan Yeni mahalle (Kasaran) caminin yıkımı güç de olsa gerçekleşti. Riskli yapı raporu tutulan camiyi iş makineleri yıkmakta zorlanırken güvenlik önlemlerinin alınmaması tepkilere neden oldu.

Haberler 21.05.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BNGÖL- Bingölde cami ykm esnasnda hiçbir güvenlik önleminin alnmamas, ykmda tozun etkisini krma adna su dökülmemesi, mahallenin ve civar esnafn tepkisine neden oldu.

Ykm ilemi henüz bitmeyen caminin yars ve bir minaresinin ykm tamamland. Kolonlar ve duvarlar yklmasna ramen tek kolonla koca caminin ayakta durmas görenleri ve ykm ekibini hayrete düürdü. Caminin yklmasna tepki gösteren de vard, yklmas gerekir diyen de.

Bingölde deprem riski nedeni ile ykm karar alnan toplamda yedi caminin ykm ilemleri devam ediyor. Ykm karar alnan camilerden biri de Bingölde mümin yüreklerde apayr bir yeri olan Yeni Mahalle (Kasaran) Camiiydi. Caminin, manevi deeri ve slam ehitlerinin mücadelesine ev sahiplii yapmas, yer yl zaman zaman çevre illerden de gelen gençlerle beraber Ramazan aylarnda onlarca gencin itikfta mekn olmas, Bingölde camilerde ilk taziye yerinin bu cami olmas ve daha birçok öne çkan slami deerlerin yaanp yaatlmas adna sadece mahallelinin deil adeta Bingölün sembol camisiydi. 7den 70e cami cemaati, mahallerinde bulunan camilerinin ykm esnasnda duygularn paylat.

Ykm esnasnda çevre güvenlii ve sulama yoktu

Cami çevresi esnaflardan Seyithan Özgün, ykm esnasnda çevre güvenliinin alnmamas ve ykm esnasnda tozun etkisini krma adna sulama yaplmamasna tepki göstererek nallah yeni ve güzel bir cami yaparlar, hepimiz için hayrl uurlu olsun. Yalnz burada bir i güvenlii yok. Millet burada toplanm, en azndan zabta ekipleri veya güvenlik güçleri burada önlem alacakt. u anda her taraf toz toprak içindedir. Toz toprak olduu için en azndan bir su atacaktlar. ki saattir buradayz su görmedik. Bu konuda çok rahatsz olduk ama cami hürmetine bir ey diyemiyoruz. Hepimiz yardmc olmalyz camiye. Hepimiz için hayrl uurlu olsun. dedi.

ki yldr cami kapal esnaf olarak skntdayz

Özgün, ki yldr cami burada kapal haldedir. Esnaflar öldü. En azndan Cuma günleri ve taziye günleri bir hareketlilik oluyordu. nallah en yakn zamanda yapmna balarlar. Bayram sabahlarnda kalkar camiye giderdik. En azndan bizim camimiz enlikti. Millet ta baka mahallelerden buraya namaza gelirdi. Bayramlarda milletle kucaklar bayramlardk. Bu yl bayramda mescide gittik kimileri birbirini göremedi. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git