Camilere bekliyoruz!

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, okulların tatile girmesi vesileyle başlatılan yaz Kur’an kurslarında, çocukları Kuran öğrenmeye davet etti.

Haberler 15.06.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullarn tatile girmesi vesileyle balatlan Yaz Kuran kurslarnda çocuklar Kuran örenmeye davet eden Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, müftülük olarak her kategoride eitim programlarnn olduunu, sadece yazn deil yln tüm günlerinde hizmet vermeye hazr olduklarn söyledi.

Kuran örenmenin önemine ilikin açklamalarda bulunan Karabayr, Kuran- Kerim, dünya ve ahiret mutluluu getirmesi, vazifelerimizin bildirilmesi için Peygamberimizle gönderilmi olan en son kutsal kitaptr. Dolaysyla bu kitab okumak-okutmak, onu anlamak, anlalmas için çalmak, onun hükümleriyle amel etmek müminlerin boynunun borcudur. çünkü biz dünyada ebedi kalmak için gelmedik. Kuran batan sona dünya hayatnn esas hayat olmadn, aslnda ahiret hayat olduunu, ailemizle, çoluk-çocuumuzla birlikte kendimizi ahirete hazrlamamz emreder. Ümmeti Muhammed olarak Elhamdülillah en büyük nimet olarak Müslümanz, sahabe ve peygamberler diyarndayz. Bu vesileyle çocuklarmza Kuran- Kerimi öretmekle mesulüz. Hiçbir anne ve baba bu mesuliyetten kaçamaz. Bu çocuklarmz, hem madden ve manen korunacak hem de insanla, erdemli, inançl birer nesil ve geleceimizin teminat olacaklar. dedi

çocuklar yeryüzünde gezen melekler gibidirler

l Müftülüü olarak yaz Kuran kurslarna yönelik program ve çalmalar aktaran Karabayr, 17 Hazirandan itibaren 9 Austosa kadar 2 dönem, 4 + 4 eklinde yaz Kuran kurslar düzenledik. çocukluk döneminde örenilen ey unutulmaz. çocukken ezberlediimiz, örendiimiz bilgileri mermere yazm gibi unutmayz. Diyarbakrmzda bin 450 tane Kuran kursumuz ve bin 400e yakn yine camimizle birlikte Diyarbakrl hemerilerimizin hizmetindeyiz. Pazartesi çocuklar bekliyoruz. Camilerimiz zaten melekler ile doludur, yeryüzünde gezen çocuklarmz da birer melek gibidirler. Camilerimizde, Kuran kurslarmzda din görevlisi, imam hatip ve müezzinlerimiz bayan ve hoca kardelerimizle birlikte çocuklarmz camiye bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Örenci saymz 3 katna çkm

Örenci saysnn her yl daha da arttna dikkat çeken Karabayr, Özellikle 4-6 ya Kuran kurslarmzn halkmz tarafndan rabet görmesi bizi çok sevindiriyor. ki sene önce 4-6 ya grubunda saymz 2 bin 200 iken bu sene elhamdülillah 6 bine ulam durumda. Kuran kurslarmz modern okullar gibi bir eitim yuvas haline getirme çabamz var. çocuklarmzn rahatlkla kendilerine her türlü imknn saland bir mekn olmasn istiyoruz. Hem elendikleri hem de dinlerini en salam bir ekilde örendikleri bir mekn olsun istiyoruz. Bu manada gayret gösteriyoruz, inallah say daha fazla artacak. Geçen sene yaz kurslarna gelen örencilerimizin says 65 bindi. Bu sene biz bunun 70 binden fazla olmasn bekliyoruz. Kuran kursu saylarmz da geçen seneye nazaran 209 artm durumda. eklinde konutu.

Kurslara katlan bayanlarn da her açdan önemine dikkat çeken Karabayr, Halkmzn özellikle hanm kardelerimizin kn kurslarmza devam etmi olmas bizi mutlu ediyor. çünkü toplumu yetitiren yuvadr ve yuvann sultan da, çocuklar büyüten, çocuklarn ilk öretmenleri anneleridir. Annelik baka bir duygudur, önemli bir olgudur. Bunun bilincinde olan bir anne zamann sultanlarn, idarecilerini, limlerini, ediplerini yetitirecei için çok önemlidir. Bizler bu manada kadnlar sahiplenmek durumundayz. diye belirtti.

çocuklarmz hem okula gidecek hem de hafzlk yapacaklar

Hafzlk alannda ciddi çalmalarnn olduunu belirten Karabayr, Camilerde knd a Kuran dersleri devam ediyor ve bu alanda da 7 binden fazla örencimiz var ama esas örencilerimiz bizim Kuran kurslarnda hafzlk yapan örencilerimizdir. u anda 600ün üzerinde örencimiz hafzlk yapyor ve inallah artacak. çocuklarmz hem okula gidecekler, barnabilecekler hem de isterlerse hafzlk yapm olabilecekler. u anda 800 tane kzmzn çok rahatlkla barnabilecei Kuran kursu binalarmz var ama erkeklerimiz için az. Hafzlk Kuran kurslarmzn temelleri atld, inallah bir sonraki seneye kzlara olduu gibi erkek örencilerimizin de hem hafzlk yapabilmelerini hem de örgün olarak istedikleri okula gidebileceklerini salayacamz meknlarmz olacak. dedi.

Kuran, Resulullah ve sünnetini çocuklarmza öretmekle mesulüz

Pazartesi gününden itibaren annelerinin babalarnn göz bebei olan yavrularmz büyükleri, abileri, amcalar olarak camilerde bekliyoruz. diyen Karabayr, nallah bu saynn 70 binden fazla olmasn bekliyoruz. çünkü bir milyon 700 bin nüfusu olan Diyarbakrmzda 70 bin örencinin olmas az, bunun artmas lazm. Bütün kitaplar, bilgileri okuyoruz-okutuyoruz, çocuklarmz üniversite imtihanna, yarnlara hazrlyoruz. Maddi yarnmz olduu gibi dünyann yar da ahirettir, çocuklarmz da yarna hazrlamak durumundayz. Eer anne-baba olarak Kuran- Kerimin manasn, Resulullah ve sünnetini çocuklarmza öretmezsek Allah indinde mesul oluruz. ikaznda bulundu.

Cami cemaatimiz çocuklardan rahatsz olmamallar

Cami cemaatine tavsiye ve ricalarda bulunan Karabayr, çocuklarmz maddi ve de salk açsndan ne kadar önemsiyorsak manevi olarak da salkl büyümelerinin, her türlü mikrop sayabileceimiz manevi mikroplardan korumann tek yolu Kuran ile kuanmaktr. Diyarbakrmzn güzel insanlar bu manada her ilden çok daha fazla duyarl olacaklarna inanyorum. nallah bu yaz camilerimiz, sokaklarmz cvl cvl olacak. Cami cemaatimiz çocuklardan rahatsz olmamallar. Camilerde eer çocuk yoksa o cami vazifesini yapmyor demektir. çünkü camii sadece içinde ibadetinin yapld, namazn klnd bir yer deil, içerisinde Kuran okunduu-okutulduu, anlalsn diye derslerin verildii bir mekndr. Dolaysyla sadece ibadeti yapacak kadar ilevselliini kaybetmi durumdayken bir de çocuklarmz kabul etmemek gibi bir gaflet bizi sorumlu klar ve bu büyük bir vebaldir. çocukluk gerei ufak tefek yaramazlk yapsalar büyüklerimiz onu sabrla karlamak durumundalar ve çocuklarmza ruhlarnda, hayallerinde cami ile ilgili tatl hatralar brakmak zorundalar. Bir çocua arka safa geç diye kzdysanz o çocuu kaybettiniz demektir. çünkü hepimizin hayatnda camilerde yaadnz olumlu ya da olumsuz hatralar var. çocuk tebessümle karlandysa, camide tatl bir ekerle, dille barmza bastmz da o çocuk artk kazanlm demektir. Cami denildii zaman o tebessüm akla gelecektir ama eer tam tersi olmusa çocuk camiden kopup gidebilir ki örnekleri doludur. ifadelerini kulland.

Karabayr, Formun Üstü

Allahn kendilerine camide namaz klmay lütfettii o güzel nur yüzlü abilerimiz, amcalarmz yaz boyunca ceplerinde ekerleri, tatl dilleri olsun, çocuklarla özenli bir ekilde ilgilensin. çünkü bu dini yaamak, anlatmak sadece seydalarn, limlerin, hocalarn ii deil; kelime-i ehadet okuyan her Müslümann vazifesidir. Camilerimizi güzelletirelim. Örencilerimiz, uurumuz, bilgimiz, Kurana ve Resulullaha olan akmz daha da artsn. Batl tarif edenler, anlatanlar, canlarn feda edenler kadar müminler uurlu olmazsa Allah bize zafer vermez, güçlü klmaz. Kuran ve Sünnet etrafnda karde olursak, Allah bizi karde olarak gördüünde bize her türlü rahmetini, mafiretini, gücünü ve kuvvetini nasip edecektir. te o zaman tarihte olduu gibi yine en güçlü Muhammed Mustafann ümmeti olacaktr. eklinde konutu.

Kuran örenmeme bahanesi vefat etmi durumdadr

Yaz Kuran Kurslar haricinde dier zamanlarda da her kategoride hizmet verebildiklerini hatrlatan Karabayr, unlar söyledi:

imdi bizim 4-6 ya yaz-k kursumuz var. Yazn bu iki kurslarmza 20 yana kadar olan bütün örencilerimiz gelecek. 20 ya sonras içinde camilerde Kuran eitimi dediimiz ayr bir ders programmz var. Sadece 4-6 ya deil, camilerimizde ya snr yok. Yazn bize resmi olarak kayt yaptrp yaz kursunda 2 dönem ders alacak çocuklarmz olduu için bu ya aralklarnda çocuklarnz gelebilecekler. Dier ya gruplarnda da; herhangi bir 12 kiilik bir grup Kuran, siyer, fkh, tecvit örenmek istiyoruz dediklerinde biz onlar için 7/24 haftann her günü ders yapabiliyoruz. 6,18 saatlik ders programlarmz var, Allaha ükür bunlarn hepsini yapabiliyoruz. Yani unu sesleniyorum; her ya grubu camilerde ve Kuran kurslarmzda her saatte istedikleri kadar ders alabilirler. Artk Kuran örenmeme bahanemiz vefat etmi durumdadr.

Ana Sayfaya Git