Can simidi!

Karadeniz'i Güneydoğu'ya bağlayan kara yolunun çığ tünelleri sürücülere "can simidi" oluyor

Haberler 06.02.2021 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karadenizi Güneydou Anadolu Bölgesine balayan önemli arterlerden Tunceli-Erzincan kara yolunun Pülümür Vadisi mevkisinde yer alan ç tünelleri, çetin geçen k aylarnda vatandalara güvenli ve konforlu seyahat imkan salyor.

Dou Anadolu Bölgesinde k artlarnn ar geçtii yerleim yerlerinden Tuncelide, kar ya ve souk hava aralklarla etkili oluyor. Sarp dalar arasndan geçen Tunceli-Erzincan kara yolunun bulunduu Tuncelinin Pülümür Vadisinde de olumsuz hava, yaam artlarn zorluyor. Kar kalnlnn özellikle yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi at vadide, sklkla yaanan ç ve kaya dümelerini engellemek için yaplan 7 kaya ve 14 ç tüneli ise ehirleraras ulamn aksamamas için büyük önem tayor.

Kentte 1960 ylnda yapmna balanan ve her geçen gün says arttrlan tüneller, özellikle youn kar ya sonras yaanan ç dümelerine kar sürücülere adeta can simidi oluyor. Tüneller sayesinde daha güvenli ulam salayan sürücüler, bu kara yolunu kullanarak Güneydou Anadolu ile Karadeniz bölgelerindeki iller arasnda hem zamandan hem de yakttan tasarruf ederek seyahat gerçekletiriyor.

Pülümür Kaymakam Emrah Uzun, bölgede youn kar yann etkili olduunu söyledi.

Pülümürün kara yolu açsndan önemli bir ana arter olduuna iaret eden Uzun, Pülümür ilçesi, Tunceli-Erzincan kara yolu üzerinde yer alan bir bölge ve bu karayolumuz Dou Karadeniz Bölgesini Güneydou Anadolu Bölgesine balayan önemli ulam akslarndan biridir. Bu yolu kullanan sürücüler zamandan ve yakttan önemli ölçüde tasarruf salamaktadrlar. dedi.

TÜNELLER çI RSKN BERTARAF EDYOR

Uzun, bölgede k mevsiminin çetin geçtiini belirterek Kara yolu üzerinde ç tehlikesine kar 21 ç tüneli yaplmtr. ç tünellerinin olduu bu yol Pülümür Vadisinin içerisinden geçen bir yol ve Tunceliye ulam salayan bir kara yolumuz. Bu ç tünelleri sayesinde sürücülerimiz olumsuz k koullarndan ve ç tehlikesinden etkilenmeden güvenli ekilde ulamlarn salamaktadr. ifadelerini kulland.

Otobüs oförü Celal Ylmaz ise Pülümür Vadisinden geçen Tunceli-Erzincan kara yolunu sklkla kullandn dile getirdi.

Vadideki dalarn çok dik olduu için ç olaylarnn skça yaandn anlatan Ylmaz, Burada yaplan tüneller çn en azndan yolu kapatmasn engelliyor. Tünellerin özellikle biz oförlere çok büyük faydas var. Bunlar sayesinde yolumuz kapanmyor ve güvenli ekilde seyahat ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git