Cenazeyi omuzladı

HDP Diyarbakır milletvekilleri PKK'lı militanın cenazesine katıldı.

Haberler 24.09.2016 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBPli Meclis Üyesi Fırat Anlı, Şırnakta ölü ele geçirilen PKKlının cenazesine katıldı.

Sözde öz yönetim ilanları sırasında PKKya yönelik operasyonlarda ölü ele geçirilen ve Şırnakın Silopi ilçesindeki kimsesizler mezarlığına defnedilen Tufan Amed kod adlı Baran Kavala, ailesinin talebi üzerine DNA eşleşmesi yapıldı.

YENİKÖY MEZARLIĞI

DNA örnekleri uyuşunca örgüt üyesinin ailesi, cenazenin memleketleri Diyarbakırda defnedilmesini talep etti. Kimsesizler mezarlığından alınan cenaze, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığına getirilerek defnedildi.

MİLLETVEKİLİ VE ANLI

PKKlı militanın cenazesine HDP Milletvekilleri Yiğitalp ve Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBPli Meclis Üyesi Anlı da katıldı.

Cenaze sırasında örgüt kıyafeti giyen Baranın fotoğrafı taşındı, tabutun üstüne PKKyı simgeleyen bez parçaları örtüldü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenazede, örgüt lehine slogan atıldı.

JET SORUŞTURMA AçILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Yiğitalp ve Uca ile Anlı hakkında jet hızıyla soruşturma başlattı.

A.Anın haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKKya yönelik operasyonlarda ölü ele geçirilen ve cenazesi Şırnakın Silopi ilçesindeki kimsesizler mezarlığından alınarak Diyarbakırdaki Yeniköy Mezarlığına defnedilen Tufan Amed kod adlı Baran Kavalın cenaze törenine katılan Yiğitalp, Uca ve Anlı hakkında terör örgütü propagandası yapmak ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet suçlarından soruşturma açıldı.

Ana Sayfaya Git