Görüş Bildir

Cenazeyi omuzladı

HDP Diyarbakır milletvekilleri PKK'lı militanın cenazesine katıldı.

Cenazeyi omuzladı

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, Şırnak'ta ölü ele geçirilen PKK'lının cenazesine katıldı.

Sözde öz yönetim ilanları sırasında  PKK'ya yönelik operasyonlarda ölü ele geçirilen ve Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kimsesizler mezarlığına defnedilen "Tufan Amed" kod adlı Baran Kaval'a, ailesinin talebi üzerine DNA eşleşmesi yapıldı.

YENİKÖY MEZARLIĞI

DNA örnekleri uyuşunca örgüt üyesinin ailesi, cenazenin memleketleri Diyarbakır'da defnedilmesini talep etti. Kimsesizler mezarlığından alınan cenaze,  Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirilerek defnedildi.

MİLLETVEKİLİ VE ANLI

PKK'lı militanın cenazesine HDP Milletvekilleri Yiğitalp ve Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBP'li Meclis Üyesi Anlı da katıldı.

Cenaze sırasında örgüt kıyafeti giyen Baran'ın fotoğrafı taşındı, tabutun üstüne PKK'yı simgeleyen bez parçaları örtüldü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenazede, örgüt lehine slogan atıldı.

JET SORUŞTURMA AÇILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Yiğitalp ve Uca ile Anlı hakkında jet hızıyla soruşturma başlattı.

A.A'nın haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca,  PKK'ya yönelik operasyonlarda ölü ele geçirilen ve cenazesi Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kimsesizler mezarlığından alınarak Diyarbakır'daki Yeniköy Mezarlığı'na defnedilen "Tufan Amed" kod adlı Baran Kaval'ın cenaze törenine katılan Yiğitalp, Uca ve Anlı hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet" suçlarından soruşturma açıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi