Çevre kirliliğine karşı çöp topladılar

TJA, HDP, DBP ve Ekoloji Derneği çevre kirliliğine karşı Bağlar’ın ara sokaklarındaki çöpleri topladı.

Haberler 24.06.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) lçe Örgütü, Özgür Kadn Hareketi (TJA) ve Ekoloji Derneinin de aralarnda bulunduu çok sayda siyasi parti ve sivil toplum örgütü; orman yangnlarna, barajlara ve çevre kirliliine dikkat çekmek üzere Balar ilçesine eyh amil mahallesinde çöp toplad ve ardndan açklama yapt.

OPERASYONLAR YANGINLARA NEDEN OLUYOR

Balar HDP ilçe binasndan balayarak çöpleri toplayan kitle, Lefkoe Caddesinde basn açklama yapt. Açklama yapan Ekoloji Dernei üyesi Abdulvahap Ikl, insanln, balangcndan bugüne doayla beraber toplumsallama ve kültürleme saladna dikkat çekerek, bununla birlikte yaamn olaan hale gelmesinde doann ana etken olduunu söyledi.

Ormanlarda zaman zaman yangnlarn meydana geldiini söyleyen Ikl, bu yangnlarn sorumlularnn ihmalci, rantç, sömürgeci ve baskc zihniyet ve bu zihniyete hizmet eden kii ve kurumlar olduunu kaydetti. Ikl, Yine güvenlik gerekçesiyle son dönemde artan askeri operasyonlar, yaz ay olmas itibariyle de devasa orman yangnlarna sebep olmakta, ormanda yaayan canllarn ekosistemini ve insan yaamn tehlikeye sokmakta, büyük tahribatlara sebep olmaktadr dedi.

YANGINA MÜDAHALE MERKEZLER KURULMALI

Ikl, gerek merkezi iktidarn gerekse yerel yönetimlerin imdiden kendi snrlar içindeki ormanlarn korunmas için gerekli makine ve ekipman hazrlamas ve çalanlarna eitimler vererek yangnlara hazrlkl olmas gerektiinin altn çizdi. Ikl, olas yangnlarn daha hzl ve etkin bir biçimde söndürülebilmesi için karayollar bölge bakm merkezlerine benzer, orman yangnlarna yerel müdahale merkezleri oluturulmasnn önemine dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git