Cezaevinde gerginlik!

Diyarbakır Kampüs Açık Cezaevi’nde kalan hükümlülerin başlattığı isyanı Bahçeli’nin 'af' açıklamalarının tetiklediği öne sürüldü.

Haberler 04.06.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 04.06.2018 - 09:39

Diyarbakr Ergani yolu üzerinde bulunan Diyarbakr D Tipi Cezaevinin yannda yapmna balanan ve bu yl açlan Diyarbakr Ceza nfaz Kurumlar Kampusundaki Kampus Açk Ceza nfaz Kurumunda tutulan 430 hükümlü, cezaevi idaresinin uygulamalarna kar isyan etti. Bahçelinin Cezaevindekiler isyan balatrsa ne olur? sözünden sonra isyann balamas dikkat çekti.

LGL HABER: DYARBAKIR AçIK CEZAEVNDE SYAN

Yaanan olay üzerine Diyarbakr Barosundan 3 avukat, cezaevi savcsyla görüme gerçekletirdi. Görümenin ardndan, savc cezaevi idaresiyle görütükten sonra hükümlüler ve gardiyanlar arasnda uzlama salanarak balatlan isyan sonlandrld. Hükümlülerin koularna geçmesiyle gerilim yerini sakinlie brakt. Yaknlarnn görü günü içi gelen ailelerin de cezaevi kapsndaki bekleyii bir süre devam ettikten sonra sonland.

CEZAEV SAVCISIYLA GÖRÜÜLDÜ

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr milletvekili ayn zamanda Meclis Cezaevi Komisyonunda yer alan Sibel Yiitalp, Bingöl Milletvekili Hiyar Özsoy ve il yöneticileri cezaevi savcs ve müdürüyle bir dizi görüme yapt. Yaplan görümede, cezaevi savcsnn, baz gardiyanlarn sorumsuz davranlar nedeniyle olayn yaandn ve söz konusu gardiyanlar hakknda soruturma balattn belirttii aktarld.

SYANIN NEDEN BAHçELNN AF TALEB M?

Ancak; cezaevi önünde bekleyen baz ailelerin, yaknlaryla yaptklar telefon görümesinde isyandan bir gün önce haberdar olduu örenildi. smini vermek istemeyen bir kadn, einin Yarn görüe gelmeyin, çkmayacaz ve isyan balatacaz dediini aktard. Kadn, MHP Lideri Devlet Bahçelinin gündeme getirdii taleplerinin adli hükümlülerde bir beklentiye neden olduunu söyledi. Bir dier hükümlü yakn ise cezaevi idaresinin keyfi uygulamalarnn sklatn ve gardiyanlarn hükümlülerin onuruyla oynadn belirtti.

Ana Sayfaya Git