Çiftehavuzlar Mezarlığının içler acısı hali

Çiftehavuzlar Mezarlığındaki ilgisizlik büyük tepki toplarken, Caminin ise hırsızların ve uyuşturucu müptelalarının uğrak yeri haline geldiği bildirildi.

Haberler 24.06.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hizmet veren çiftehavuzlar Mezarlnn bakmszlktan dolay son hali vatandalarn tepkisini çekti. Belediyenin personel bulundurmad mezarlkta bulunan cami hrszlarn ve uyuturucu müptelalarnn urak yeri haline geldii belirlendi.

CAMYE UYUTURUCU MÜPELALARI DADANDI

Mardinkap Mezarlndan sonra kentin en eski mezarl olarak kabul edilen çiftehavuzlar Mezarlnn içler acs hali objektiflere yansd. Bekçisinin bulunmad mezarlkta, caminin elektrik ebekesi, tuvalet kaplar ve ölülerin ykanmasnda kullanlan ofben çalnd. Hrszlarn defalarca hmna urayan caminin ayrca uyuturucu kullanan kiilerce de mekan olarak kullanld iddia edildi.

BEKçS OLMAYAN MEZARLIK

Büyükehir Belediyesi Mezarlklar Müdürlüüne bal alan ancak personel bulunmamas nedeniyle temizliin yaplmad alanda, kabirler ve alan çöplerden geçilmezken, otlarn biçilmemesi nedeniyle vatandalarn ölülerini bulmakta zorlandklar örenildi.

40 yldr çiftehavuzlar Mezarlnda mezar kazcl yaptn anlatan ve kendi imkanlaryla mezarla sahip çktn anlatan Süleyman Duran, belediyeye defalarca gitmesine ramen buradaki duruma yetkililerin duyarsz kaldn söyledi.

DEFALARCA GTTM AMA LGLENMYORLAR

Duran, 40 yldr burada mezar iiyle urayorum. Belediye ve hiçbir yetkili buraya el atmyor. Görüyorsunuz caminin elektrik tesisatn söküp çalmlar. Tuvaletlerimizin kaplarn çalmlar, ölü ykama yerindeki ofbeni de çalmlar. Buray ayrca uyuturucu içmek için kullanyorlar. Mezarln duvarlar ykk içine hayvanlar otluyor. Belediye burada otlar biçmiyor, buraya personel göndermemiler, bekçi yok. Yetkililerden yardm istiyorum buraya el atsnlar. Büyükehir Belediyesine defalarca gittim ama ilgilenmiyorlar dedi.

Yetkililerin ilgisizlii nedeniyle baz vatandalarn mezarlktaki baz bölgeleri izinsiz ve kanunsuz ekilde aile mezarlna dönütürdüünü kaydeden Duran, bunun çirkin birey olduunu ifade etti.

Mezarlkta su bulmann zor olduunu belirten Mehmet çelik isimli vatanda da otlarn biçilmemesi nedeniyle yaknlarnn ölülerini bulamadklarn söyledi.

BURAYA GELNCE TÜYLERMZ ÜRPERYOR

Recep çan ise, Bu mezarlk çok bakmsz, buraya gelince tüylerimiz ürperiyor. Burann bir bekçisi olmas lazm. Ölülerimize saygl olmamz lazmken burada sayg namna bir ey yok maalesef. Bakmszlktan dolay gelen giden buray kirletiyor. Artk buraya yetkililerin müdahale etmesini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git