Cilt hastası Töre iyileşmek istiyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşayan ve doğuştan iktiyozis hastası olan Refik Töre, tedavi olup sağlığına kavuşmak istiyor.

Haberler 21.08.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

emdinli ilçesine bal Tatlca köyünde yaayan Refik Töre, cilt hastas olarak dünyaya geldi. Havalarn scak olduu dönemde ar rahatsz olan Töre, düzenli olmasa da Ankara Numune Hastanesinde tedavisini sürdürüyor. Yakaland cilt hastalnn dünyada çok nadir görülen bir hastalk olduunu belirten Töre, Ben 29 yandaym. Bu ekilde insanlar bana farkl gözle bakyorlar. Bazlar benim yüzümü görünce tiksiniyor. Nerdeyse midesi bulanyor. Bende sokaklardan gelip geçince çok hzl bir ekilde geçiyorum. Salk Bakanlndan ve hayrsever i adamlarndan tek isteim, tedavi konusunda bana yardmc olmalardr. Benim her türlü ihtiyacmla imdi annem ve babam ilgileniyor. Onlar da ölse kim bakacak bana, nasl yaayacam? dedi.

6 karde olduklarn dile getiren Töre; Benden büyük ablamda engelli, yürüyemiyor. Babam geçimimizi çiftçilikle salyor. Ben her ay Ankaraya gidip tedavim için ilaç almam gerekiyor. Yalnz çou zaman tedavim maddi imkanszlklar yüzünden aksyor. Bilet parasn bulamyorum. Salk Bakanl ve hayrsever i adamlarndan tedavim için yardm ve destek istiyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git