Çınar yeteneklerini keşfediyor

Diyarbakır Çınar ilçesinde okuyan öğrencilerin, kültür, sanat ve spor etkinliklerine ilgilerini arttırmak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için başlatılan ‘Çınar Yeteneklerini Keşfediyor2’ projesi devam ediyor. Projeye katılan öğrenciler yıl sonu etkinliğinde hünerlerini sergiledi.

Haberler 14.05.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde lçe Milli Eitim Müdürlüü tarafndan yürütülen çnar Yeteneklerini Kefediyor2 SODES projesi ile geleneksel hale gelen kültür, sanat, spor etkinlikleri çocuklarn ilgi ve yeteneklerini kefetmelerine imkan sunmaya devam ediyor. Bu yl ikincisi düzenlenen kültür, sanat ve spor etkinlikleri kapsamnda okullar arasnda turnuva ve yarmalar düzenlendi, örenciler proje kapsamnda kurulan müzik ve resim atölyelerinde hünerlerini sergiledi. Sporcular turnuvalarda büyük bir performans ortaya koyarken, kültür ve sanat alannda da görücüye çkan eserler büyük ilgi toplad. Örencilerin hedefi Türkiye çapnda baarlar elde etmek.

Geleneksel hale geldi

lçede gelecein sanatç ve sporcularn yetitirmek için kararl admlar atlmakla beraber sanat ve spor alanlarnda topyekun bir seferlik balattklarn kaydeden lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Aziz de, çnar Yeteneklerini Kefediyor2 SODES projesiyle bu yl ikincisini düzenlediimiz kültür, sanat ve spor etkinliklerine yönelik kutlamalar artk ilçemizde geleneksel hale gelmitir. Proje kapsamnda ilçemiz okullarna müzik ve resim atölyeleri kurduk. Örencilerimiz artk rahatlkla yetenekleri kurduumuz atölyelerde sergilemektedirler. Bundan birkaç yl öncesine kadar ilçemizden spor ve güzel sanatlar lisesine yerleen örenci says üç veya dörtlerle ifade edilirken yürütülen projeler sonucunda bu say 30lar bulmutur. çünkü bizler çnar lçe Milli Eitim Müdürlüünün bir ferdi olarak çocuklarn sorunlarnn insan odakl, sosyal yaam kalitesini yükseltme amacna dönük kararl admlar atarak çözülmesini hedeflemekteyiz. Projeye destek olan herkese çok teekkür ediyoruz dedi.

Örencilerin hedefi Türkiye çapnda baar elde etmek

Yllarca ortaokulu voleybol takmnda oynad oyunla büyük beeni kazanan Nazar Yeil, gelecekte milli voleybolcu olmak ve ülkemizi en güzel ekilde temsil etmek istediini belirtti. Mollapolat Ortaokulu örencilerinden Mehmet Demiral ise, futbolcu olmak istediini projenin sunmu olduu imkanlardan dolay çok mutlu olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git