Cinayetler cezasız kaldı

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi dosyasında olduğu gibi Roboski Katliamı’nda da cezasızlık politikasında ısrar edildiğini belirterek, “Er ya da geç gerçekler ortaya çıkarılacak” dedi.

Haberler 28.12.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas ve yarglanmas için gerçekletirdikleri Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsü etkinliinin 208inci haftasnda Diyarbakr Adliyesi önünde açklama yapt. Diyarbakr Barosundan avukatlarn katld etkinlikte, Elçinin fotorafnn bulunduu Em te ji bir nakin/Seni Unutmayacaz yazl pankart açld.

Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsünün bu haftaki gündemi, rnakn Uludere ilçesi Roboski köyünde TSKya ait sava uçaklarnn bombardman sonucu 19u çocuk 34 sivilin katledildii Roboski Katliam oldu.

CEZASIZLIK POLTKASINDA ISRAR

Açklamada bulunan Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, bu corafyann aclarla bezeli bir corafya olduunu belirterek, her gün yeni bir acya, yeni bir trajediye tanklk edildiini söyledi. Aydn, Roboski Katliamnn 8inci yldönümü olduunu hatrlatarak, tpk Tahir Elçi dosyasnda olduu gibi Roboski Katliamnda da ayn cezaszlk politikasnda srar edildiini belirti.

Aydn, Adalet yok, hukuk yok ve bu konuda bir giriim de yok. Bütün istihbar ve teknik bilgileri kullanan devlet, buna ramen snrda 19u çocuk 34 kiinin ölümüne sebep olan yetkilileri, sorumlular bulamad. Ama burada her zaman unu söyledik; bu hatalarla, suçlarla, ölümlerle ve cinayetlerle yüzlemediimiz sürece demokratik bir gelecek kuramayz ifadelerini kulland.

Bu toplumun her bir yurttann, hukuka inanmaya ve devlete güvenmeye ihtiyac olduunu ifade eden Aydn, Bu suçlarn faillerini ortaya çkarlmas veya yarg önüne çkarlmas konusunda maalesef ayak diretiliyor. Ama biz hukuk örgütleri olarak, avukatlar olarak, dayanma içerisinde bulunduumuz sivil toplum temsilcileri olarak, bu suçlarn faillilerinin yarg önüne çkarlmas konusunda mücadelemizi sürdüreceiz diye belirtti.

ER YA DA GEç GERçEKLER ORTAYA çIKACAK

Bu suçlarn yasalar nezdinde insanla kar ilenmi suçlar olduunu ve bu suçlarda zaman am olamayacann altn çizen Aydn, Bugünkü yarg sistemi bunlara srt çevirmi olabilir, bugünkü yarg sistemi bunlara ayak diriyor olabilir ama una inanyoruz; er ya da geç gerçekler ortaya çkarlacak, failleri yarg önüne çkarlacak. Biz Diyarbakr Barosu olarak meslektalarmz ve insan haklar örgütlerinin dayanmasyla beraber Tahir Elçiyi öldüren kiilerin yarg önüne çkarlmas konusunda çabamzda srar edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git