Cizre'deki istismar iddiası Meclis gündeminde

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Cizre'de Merkez Lisesi'nde görev yapan Müdür Yardımcısı ve İngilizce Öğretmeni B.E.'nin öğrencileri istismar ettiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Haberler 10.05.2019 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde bulunan Merkez Lisesinde Müdür Yardmcs ve ngilizce Öretmeni B.E.nin örencileri istismar ettii iddias Halklarn Demokratik Partisi (HDP) rnak Milletvekili Nuran mir tarafndan Meclis gündemine tand. mir tarafndan Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun yantlamas talebiyle verilen önergede, 4 yldr okulda görev yapan Burak Ercann çok sayda örenciyi istismar ettii belirtilerek, olayn bir örencinin okuldaki dier arkadalarna anlatmas sonucu ortaya çkt ifade etti.

ÖRETMEN SENDKA TARAFINDAN MI KORUNUYOR?

Önergede, örencilerin okul yönetimine ikayette bulunduu belirtilerek, Edinilen bilgilere Cizre Cumhuriyet Basavcl olayla ilgili soruturma balatt iddia edilmektedir; ancak çocuklar istismar eden ahs halen okulda Müdür Yardmcl ve öretmenlik görevini yürütmektedir. Konu hakknda bize bilgi veren veliler bu kiinin üyesi olduu sendika tarafndan korunduu dile getirilmektedir ifadelerine yer verildi.

mirin Eitim Bakan Ziya Selçukun cevaplamas istemiyle yönelttii sorular u ekilde:

* Bakanlnzn Cizre Merkez Anadolu Lisesinde gerçekleen istismar hakknda bilgisi nedir? Konu hakknda bir idari bir soruturma balattnz m?

* stismar iddialar Cizre Cumhuriyet Basavcl tarafndan soruturulmakta ise istismar ile suçlanan B.E.nin halen ayn okulda görev yapmasnn nedenini açklayacak msnz?

* Bize bilgi veren velilerin öretmenin üyesi olduu sendika tarafndan korunduu iddialar gerçei yanstmakta mdr? Bu öretmenin baz yetkililer tarafndan korunduu iddias hakknda yeterli aratrma yaplacak m?

* stismar olay uzun süreden beri bilinmesine ramen konu hakknda tabi olduklar Milli Eitim Müdürlüü ve Milli Eitim Bakanlna bilgi vermeyen öretmenler hakknda da yasal bir soruturma balatlacak m?

Ana Sayfaya Git