Çobanın türkülü sevinci

MUŞ'ta yaklaşık 5 ay süren kar hapsinden kurtulan çoban Memduh Demir (31), hayvanlarını meraya çıkarmanın sevincini türkü söyleyerek kutladı.

Haberler 13.04.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Aa Yongal Köyünde yaayan Memduh Demir, 10 yandan beri ailesine ait hayvanlarn çobanln yapyor. Her yl Nisan aynda doayla iç içe yaayan Demir, Kasm ay geldiinde ise hayvanlar ahra kendisi de köydeki eve kapanyor. Zorlu k günlerinin bitmesini iple çeken Memduh Demir, yaklak 5 ay sonra hayvanlaryla birlike köy merasnn yolunu tuttu.

KAR HAPSDEN KURTULUNCA

Akam saatlerine kadar kalaca merada yemek için yanna ekmek, peynir, ya, yumurta ve çay alan Memduh Demir, çocuklar kadar en olduunu söyledi. Demir, Ben çok sevinçliyim, biliyorum ki koyunlarm ve köpeklerim de doaya çkmann sevincini yayor. 5 ay kar altnda adeta hapis hayat yaadm. Aylar sonra ilk defa hayvanlar otlatmak için köyün merasna çkyorum dedi.

Karlarn eridii ve yeillenen merann keyfini çkaran Memduh Demir, mutluluunu türküler eliinde halay çekerek ifade etti. Demir, doa ile iç içe olmaktan dolay çok mutlu olduunu, 21 yldan beri hayvanlarn çobanln yaparak gününü hep merada, yaylada geçirdiini söyledi.

Ana Sayfaya Git