Çocuk İstismarı, İhmal Zincirileri

DİYARBAKIR'ın Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinde görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere, çocuk istismarının önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla 'çocuk istismarı ve ihmali' konulu seminer verildi.

Haberler 13.01.2018 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvandaki Rehberlik ve Aratrma Merkezinde düzenlenen seminere Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinde görev yapan psikolojik danman ve rehber öretmenler ile kurum personeli katld. Seminerin açl konumasn yapan Silvan Rehberlik ve Aratrma Merkezi Müdürü Mehmet Murat Bayancuk, son günlerde çocuk istismar vakalarnn arttn belirterek, Bölgemizde, son zamanlarda artan çocuk istismarlar, çocuklar psikolojik anlamda etkiliyor. Bu nedenle bizlere çok büyük görevler dümektedir. Herkesten üstüne düen görevi laykyla yerine getirmesini istiyorum. Bizler, rehber öretmenler olarak birebir örenci ve çocuklarmzla yapacamz görümelerde en ince ayrntlar bile deerlendirmeli ve irdelemeliyiz.

BASKI OLUTURMAK

çocuklarmzn üzerindeki bask ve psikolojiyi vereceimiz eitimlerle tamamen atmalyz. çocuk istismar ve ihmali üzerinde durulmas gereken en önemli konu diye konutu. Seminerde, ayrca öretmenlerden aile basksna maruz kalan örencilerin snf öretmeni veya okul idaresi tarafndan rehber öretmenlere yönlendirilmesi istendi.

Rehberlik ve Aratrma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Bakan Süphan nel de seminerde yapt konumada, ihmal ve istismarn özellikle de cinsel istismarn okul idarecileri, öretmenler, veliler ve örenciler tarafndan bilinmesi ve yasal boyutunun farknda olunmas gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git