Çocuklarımızı bizden kopardılar

"Bu dünyada olmasa da öbür dünyada elimiz onların yakasındadır. Annelerin bedduası çok kötüdür. Çocuklarımızı bıraksınlar"

Haberler 28.11.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 87nc gününe girdi.

stanbuldan 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemine katlan Fatma Bingöl, yapt açklamada, oluna kavuuncaya kadar eylemini kararllkla sürdüreceini söyledi.

Evladn istemekten vazgeçmeyeceini dile getiren Bingöl, öyle konutu:

Bir umutla geldik oturduk, çocuklarmz bekliyoruz. Evime eli bo gitmek istemiyorum. çok özlediim çocuumu almadan gitmek istemiyorum. Onu çok seviyorum, hasretine dayanamyorum. çocuumu istiyorum, baka bir ey istemiyorum.

HDPye çarda bulunan anne Bingöl, Artk insanlarn cann yakmasnlar, anneleri alatmasnlar. Analarn bedduas zordur, ar titretir. Milletin çocuklarn geri göndersinler. Artk milletin cann yakmasnlar. Neden benim cierimi parçaladlar? çok ükür Müslümanz, topramz da devletimiz de var. Niye çocuklarmz daa götürüp devlete kar silah dorultuyorlar. ifadelerini kulland.

-çocuklarmz bizden kopardlar

Ardan gelerek 5 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz Hayale kavuma ümidiyle eyleme katlan Süheyla Demir de 86 gündür çocuklarna kavuma ümidiyle oturma eylemini sürdürdükleri söyledi.

HDP ve PKK çocuklarmz bizden kopard. Cierlerimizi yakt. diyen Demir, unlar dile getirdi:

Allahtan dilerim ki onlar da evlat acs çeker. Bu dünyada olmasa da öbür dünyada elimiz onlarn yakasndadr. Annelerin bedduas çok kötüdür. Bizim çocuklar braksnlar. Artk yeter, bu acy 5 yldr çektik. Artk dayanamyoruz. çocuklarmz çok özledik. çocuklarmzn sesini, kokusunu özledik. çocuklarmz bizden kopardlar. imdi sadece fotoraflarn tayoruz. Bu da cierlerimizi yakyor.

Ana Sayfaya Git