‘’Çocuklarımızın gönüllerini fethetmeye gayret edelim’’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, yaz Kur'an kurslarında eğitim verecek din görevlilerine, "Çocuklarımıza her şeyi öğretme ve her yanlışını düzeltme telaşından çok, onların gönüllerini fethetmeye gayret edelim" dedi.

Haberler 20.06.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, Bu yaz kurslarnda 200 bin civarndaki hocamz camileri çocukla dolduracaklar ve ahlaknn Kuran ahlak olmas için ellerinden gelen gayreti gösterecekler. dedi.

Erba, Diyanet leri Bakanl Konferans Salonunda düzenlenen 2019 Yl Yaz Kuran Kurslar Açl Programnda yapt konumada, her yaz tatilinde olduu gibi bu sene de yaz Kuran kurslarnn açlnn sevinç ve heyecann yaadklarn belirtti.

Yaz kurslarnda çocuklarn doru yöntem ve bilgiyle dinini öreneceini, Kuran- Kerimle tanarak onu okuyup öreneceini ve tertemiz ftratlarn koruyacan aktaran Erba, çocuklarn birlii, beraberlii, yardmlamay, kardelii, saygy, sevgiyi ve dürüstlüü yaayarak gelecek umudunu büyüklerinden devralacan söyledi.

Erba, Hz. Muhammedin hiçbir anne-babann çocuuna güzel ahlak ve terbiyeden daha kymetli bir bata bulunamayacan buyurduuna iaret ederek, Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüümüzün bu seneki temas, Camiler çocuk Dolsun Ahlak Kuran Olsun. Gerçekten çok beendim, tebrik ediyorum. Bakanlmz, bütün müftülüklerimiz 160 bini aan, fahri öreticilerle beraber yaz kurslarnda 200 bin civarndaki hocamz camileri çocukla dolduracaklar ve ahlaknn Kuran ahlak olmas için ellerinden gelen gayreti gösterecekler. Hepsine kolaylklar diliyorum. diye konutu.

Aile, okul ve camiler önemli eitim mekanlar

slam medeniyetinde eitim mekan açsndan aile, okul ve camilerin önemine deinen Erba, ailelerin çocuklarn bu ça dikkate alarak yetitirmesinin önemli bir görev olduunun altn çizdi.

Erba, yaz kurslarnn çocuklarn tatil dönemini deerlendirebilmesi açsndan iyi bir imkan olduuna iaret ederek, çocuklarmzn karakter inas ve deerler eitimi açsndan özellikle görerek ve uygulayarak örenebilmeleri için önemli bir frsattr. Zira din eitiminden uzak kalan çocuklarmzn tarihini, toplumunu, medeniyetini tanmas ve daha iyi bir gelecek ina etmesi oldukça zordur. Onun için bize düen en önemli görev evlatlarmz bu kurslara tevik etmek ve devam etmelerini salamak olacaktr. ifadelerini kulland.

Yaz Kuran kurslar program kapsamnda kitap ve materyallerin motivasyon merkezli bir yaklamla çocuklarn seviyesi, ilgi ve beklentisinin dikkate alnarak hazrlandn aktaran Erba, cami cemaatinin çocuklarn camiye gelmelerine ve camiyi sevmelerine katk salamas konusunda tavsiyelerde bulundu.

Erba, yaz kurslarnn süresine deinerek, Bu noktada zamanmzn ksa olduunun farkndayz. Yaz kurslarndaki bu snrl zaman zarfndaki birinci ve en önemli gayemiz çocuklarmza dinimizi, deerlerimizi, Kuran, Peygamberi, camiyi ve hocay sevdirmektir. Bunun için çocuklarmza her eyi öretme ve her yanln düzeltme telandan çok, onlarn gönüllerini fethetmeye gayret edelim. deerlendirmesinde bulundu.

Yaz kurslar 2 dönem halinde yaplacak

Diyanet leri Bakan Yardmcs Prof. Dr. Ramazan Muslu ise slamda eitimin amacnn inançl, erdemli ve katma deer üreten insan yetitirme olduunu belirterek, Kuran- Kerimde indirilen ilk ayetlerde okuma ve örenmenin emredildiini kaydetti.

Diyanet leri Bakanlnn toplumun din konusunda doru bilgiyle aydnlatlmas için görevli olduunu hatrlatan Muslu, çocuk ve gençlerin eitim ve öretimine verilen önem dolaysyla din eitimi ve hizmetleri balamnda çeitli kurslar düzenlediini aktard.

Muslu, yaz kurslarnn Bakanln önemli ve kapsaml yaygn din eitimi faaliyeti olduuna iaret ederek, u bilgileri verdi:

Yaz dönemi kurslarmz iki dönem halinde günde üç saat olmak üzere 8 hafta devam edecektir. Birinci dönemi 17 Haziran-12 Temmuz, ikinci dönemi ise 15 Temmuz -9 Austosta uygulanacaktr. Yaz Kuran kurslarnda snflar, imkanlar ölçüsünde örencilerin ya gruplar ve bilgi seviyeleri dikkate alnarak oluturulmaktadr. Yine imkanlar ölçüsünde yatl yaz kurslar da yaplmaktadr. Geçtiimiz yl yaklak 25 bin örencimiz yatl yaz kurslar imkanndan yararlanmtr. Buna ilaveten 4-6 ya grubuna yönelik yaz Kuran kurslar hizmetlerimiz de devam etmektedir. Mevsimlik içilerin çocuklar ile mülteci çocuklarna yönelik kurslar da ihtiyaç durumuna göre açlabilmektedir.

Programda çankaya Müftülüüne bal Kuran kurslarnda eitim gören örenciler tarafndan Kuran- Kerim, ilahi ve iir okunurken, Camiler çocuk Dolsun Ahlak Kuran Olsun temasn içeren Karagöz-Hacivat oyunu sergilendi.

Yenimahalle Kani Karaca Görme Engelliler mam Hatip Ortaokulu Örencisi görme engelli Ubeyd Gökdoan da Braille alfabesi ile yazl Kuran- Kerimden, Kuran tilavetinde bulundu.

Program srasnda baz örenciler Erba ile hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git