Çocukları sevindiren hizmet

Görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atıl bir alanı modern bir parka dönüştürerek çocukların yüzünü güldürdü.

Haberler 05.05.2017 - 07:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillann kentteki vatandalar hak ettikleri belediye hizmeti ile buluturmak için balatt çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Atillann talimatyla çocuklarn ihtiyaçlarna yönelik, park, yeil alan ve çocuk oyun alanlar oluturulmas için youn bir çalma yürütülüyor.

Merkez Balar ilçesindeki Turgut Özal Caddesindeki atl alan, yaplan çalmalarla çocuk sokana dönütürüldü.

Bisiklet parkuru, survivor parkuru, mendil kapmaca, basketbol ve mini futbol sahalarnn da yer ald alanda çocuklar baharn cokusu ile oyunlar oynayarak, gönlünce eleniyor.

çocuklarn yüzünü güldüren projenin 3 noktada daha yaplmas için çalma balatld.

- çok mutluyuz

çocuk sokanda oyun oynayan çocuklardan Mustafa Yldz, AA muhabirine, bo zamanlarnda bu alanda vakit geçirdiini ve çok elendiini söyledi.

Yaad mutluluu dile getiren Yldz, oyun alanlarnn saysnn artrlmasn istedi.

Aleyna Bilge ise çok elendiklerini, önceden bu tür oyun alanlarnn olmadn söyledi.

Eskiden buradan geçmeye korkuyorduk. diyen Bilge, imdi ise güzel vakit geçirdiklerini anlatt.

Nisa Köse de arkadalaryla alanda oyun oynayp elendiklerini dile getirerek, Oyun oynayabileceimiz bir alanmz oldu, çok mutluyuz. Eskiden buradan geçmeye korkuyorduk. Artk duvarda resimler var, akama kadar burada oyun oynuyoruz. diye konutu.

Gülay Yeer, evde can skld zaman alana gelip oyun oynadn belirtti.

Velilerdeh Nilüfer Akyüz ise alann çok güzel bir ekilde düzenlendiini, bu sayede çocuklara oyun oynama imkan sunulduunu bildirdi.

Akyüz, bu hizmetin sunulmasnda emei geçenlere teekkür etti.

çocuk soka yaknndaki Arif Emin lkokulunun müdürü Meral Bozo Kalkan, Diyarbakrda ilk kez böyle bir sokak oluturulmasndan mutluluk duyduklarn aktard.

Katklarndan dolay Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillaya teekkür eden Kalkan, örencilerle alanda sosyal ve sportif etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Okulumuzun bahçesi çok dar olduu için beden eitimi çalmalarmz da burada yapyoruz. diyen Meral Bozo Kalkan, atl bir alann iyi bir ekilde deerlendirildiini vurgulad.

Kalkan, çevredeki 2 okulun örencilerinin bu alanda oyun oynayabildiini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git