Görüş Bildir

Çocukları sevindiren hizmet

Görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atıl bir alanı modern bir parka dönüştürerek çocukların yüzünü güldürdü.

Çocukları sevindiren hizmet

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın kentteki vatandaşları hak ettikleri belediye hizmeti ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Atilla'nın talimatıyla çocukların ihtiyaçlarına yönelik, park, yeşil alan ve çocuk oyun alanları oluşturulması için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Merkez Bağlar ilçesindeki Turgut Özal Caddesi'ndeki atıl alan, yapılan çalışmalarla "çocuk sokağı"na dönüştürüldü.

Bisiklet parkuru, survivor parkuru, mendil kapmaca, basketbol ve mini futbol sahalarının da yer aldığı alanda çocuklar baharın coşkusu ile oyunlar oynayarak, gönlünce eğleniyor.

Çocukların yüzünü güldüren projenin 3 noktada daha yapılması için çalışma başlatıldı.

- "Çok mutluyuz"

Çocuk sokağında oyun oynayan çocuklardan Mustafa Yıldız, AA muhabirine, boş zamanlarında bu alanda vakit geçirdiğini ve çok eğlendiğini söyledi.

Yaşadığı mutluluğu dile getiren Yıldız, oyun alanlarının sayısının artırılmasını istedi.

Aleyna Bilge ise çok eğlendiklerini, önceden bu tür oyun alanlarının olmadığını söyledi.

"Eskiden buradan geçmeye korkuyorduk." diyen Bilge, şimdi ise güzel vakit geçirdiklerini anlattı.

Nisa Köse de arkadaşlarıyla alanda oyun oynayıp eğlendiklerini dile getirerek, "Oyun oynayabileceğimiz bir alanımız oldu, çok mutluyuz. Eskiden buradan geçmeye korkuyorduk. Artık duvarda resimler var, akşama kadar burada oyun oynuyoruz." diye konuştu.

Gülay Yeşer, evde canı sıkıldığı zaman alana gelip oyun oynadığını belirtti.

Velilerdeh Nilüfer Akyüz ise alanın çok güzel bir şekilde düzenlendiğini, bu sayede çocuklara oyun oynama imkanı sunulduğunu bildirdi.

Akyüz, bu hizmetin sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocuk sokağı yakınındaki Arif Emin İlkokulunun müdürü Meral Bozo Kalkan, Diyarbakır'da ilk kez böyle bir sokak oluşturulmasından mutluluk duyduklarını aktardı.

Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'ya teşekkür eden Kalkan, öğrencilerle alanda sosyal ve sportif etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

"Okulumuzun bahçesi çok dar olduğu için beden eğitimi çalışmalarımızı da burada yapıyoruz." diyen Meral Bozo Kalkan, atıl bir alanın iyi bir şekilde değerlendirildiğini vurguladı.

Kalkan, çevredeki 2 okulun öğrencilerinin bu alanda oyun oynayabildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi