Çorba ikramı!

Diyarbakır Sur Kızılay Derneği her sabah yüzlerce ihtiyaç sahiplerine sıcak çorba ikramında bulunup, kimsesiz yaşlıların evlerine sabah, öğle, akşam yemek servisi yapıyor.

Haberler 02.12.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesi Kzlay Dernei her sabah çocuklar, örenciler, madur insanlar, ie giden vatandalara çorba ikramnda bulunuyor. Kzlay dernei, sabahlar çorba datmnn yan sra, daha önce tespit edilmi yal kimsesiz vatandalarn evlerine sabah, ölen ve akam yemekleri braklyor. Masraflarn Kzlay tarafndan yapld ve çalmalarn gönüllülük esasna dayand belirtildi.

Onlarn sadece bir duasn alp ellerimizi ihtiyaçlarna uzatmak istiyoruz

Sur lçe Kzlay Bakan Recep dikut, Kzlay ailesi olarak Diyarbakrda sabahlar saat 07.00de onlarca kiiye, bazen de 150, 200 kiiyi bulan madur, fakir, ihtiyaç sahibi insanlara sabah scak çorba ikram ettiklerini söyledi. dikut, Kzlay olarak ayn zamanda ölenleri de tek bana yaayan Sur içerisinde madur insanlarmza da sefer taslarnda hem ölen hem de akam yemeklerini koyarak evlerine, kaplarna götürüp scak ekmeklerini veriyoruz. Bo sefer taslarmz alp geri geliyoruz. Amacmz kendi insanmza sahip çkmak, onlar kucaklamak. Onlarn gerekli ihtiyaçlarn salamaktr. Buradaki bütün ihtiyaçlar Kzlay ailesi karlyor. Burada ya önemli deil. çocuklar geliyor, örenciler geliyor. Sokakta ie giden i sahipleri geliyor. Madurlar, sokakta yaayanlar geliyor. Kzlayn kaps herkese açk. Herkese bir çorbamz için diyoruz. Sur 112 bin nüfuslu bir ilçemiz. Geçmite yaanan çok olumsuzluklar neticesi itibariyle Surda büyük bir maduriyet var. Sur zaten fakir bil ilçemiz. Surun içerisinde bire bir evlere gidip tespit ettiimiz, tek bana yaayan yallarmza hem sahiplenmek hem de onlara gerekli ihtiyaçlarn karlamak için kapsn çalyoruz, tespitini yapyoruz. 1928 doumlu olan var. 1930-34 doumlu olanlar var. Bunlar yal nene ve dedelerimiz. Onlarn sadece bir duasn alp ellerimizi ihtiyaçlarna uzatmak istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git