DBP'li belediyelere operasyon sürüyor

Uludere Belediyesi eşbaşkanları Zeynep Üren ve Yunus Ürek gözaltına alınırken, Nusaybin Belediyesi eşbaşkanları Cengiz Kök ve Sara Kaya adliyeye çıkarıldı, Muradiye Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Tunç ise tutuklandı.

Haberler 27.01.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DBPli belediyelere yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamnda Uludere Belediyesi ebakanlar Zeynep Üren ve Yunus Ürek gözaltna alnd, Nusaybin Belediyesi ebakanlar Cengiz Kök ve Sara Kaya adliyeye çkarld, Muradiye Belediye Ebakan Mehmet Ali Tunç ise tutukland.

rnakn Uludere Belediyesi Ebakanlar Zeynep Üren ve Yunus Ürek ev adreslerine yaplan operasyonda dün sabah gözaltna alnd. Dou mahallesinde bulunan her iki eve e zamanl giden Terörle Mücadele ubesi ekipleri, uzun süreli arama yapt. Aramalar ardndan Üren ve Ürek gözaltna alnd. Terör soruturmas yapmasnda alnan Ürek ve Üren lçe Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

MARDN NUSAYBN

Öte yandan, Mardinin Nusaybin ilçesinde 13 Ocakta düzenlenen ev basknlar srasnda gözaltna alnan Nusaybin Belediye ebakanlar Cengiz Kök ile Sara Kaya adliyeye sevk edildi. Nusaybin Emniyet Müdürlüünde ilemleri tamamlanan Kök ve Kayann savclktaki ifade ilemleri balad.

Öte yandan belediye ebakanlar ile birlikte gözaltna alnan 10 kiiden Ramazan Akta ve Süleyman Akn serbest braklrken, 8 kii ise Devletin birlik ve bütünlüünü bozma iddiasyla tutukland. Tutuklananlarn isimleri öyle: KHK ile kapatlan Seyit- Der Bakan Abdullah Öngün, DBP ilçe Ebakan Siraç Dinç, DBP yöneticisi Abdullah Ylmaz, Cevdet Akat ve smet Akat, Celal Cengiz, akir Ay ve ismi örenilemeyen 1 kii.

VAN MURADYE

Vann Muradiye ilçesinde, 13 Ocakta ev ve belediyeye yönelik operasyonda gözaltna alnan ve aralarnda Belediye Bakan Mehmet Ali Tunçun da bulunduu 17 kii Van Emniyet Müdürlüündeki ilemlerinin ardndan ölen saatlerinde adliyeye getirildi. Savclk ifadelerinin ardndan Örgüt üyesi olmak ve Örgüte yardm ve yataklk yapmak iddiasyla mahkemeye sevk edilen 17 kiiden 10u adli kontrol art ile serbest braklrken, gece saatlerine kadar süren mahkeme sonucunda Belediye Ebakan Tunç, Bahattin Karagüle, Doan Baak, Halil brahim Güler, belediye çalanlar Yemlihan Akku ile Ercan Dilmaç ve DBP lçe Ebaakn Mehemet Kaplan tutukland.

Ana Sayfaya Git