DBP'li belediyelere operasyon sürüyor

Uludere Belediyesi eşbaşkanları Zeynep Üren ve Yunus Ürek gözaltına alınırken, Nusaybin Belediyesi eşbaşkanları Cengiz Kök ve Sara Kaya adliyeye çıkarıldı, Muradiye Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Tunç ise tutuklandı.

DBP'li belediyelere operasyon sürüyor

DBP’li belediyelere yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında Uludere Belediyesi eşbaşkanları Zeynep Üren ve Yunus Ürek gözaltına alındı, Nusaybin Belediyesi eşbaşkanları Cengiz Kök ve Sara Kaya adliyeye çıkarıldı, Muradiye Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Tunç ise tutuklandı.

Şırnak’ın Uludere Belediyesi Eşbaşkanları Zeynep Üren ve Yunus Ürek ev adreslerine yapılan operasyonda dün sabah gözaltına alındı. Doğu mahallesinde bulunan her iki eve eş zamanlı giden Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, uzun süreli arama yaptı. Aramalar ardından Üren ve Ürek gözaltına alındı. Terör soruşturması yapmasında alınan Ürek ve Üren İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

MARDİN NUSAYBİN

Öte yandan, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 13 Ocak’ta düzenlenen ev baskınları sırasında gözaltına alınan Nusaybin Belediye eşbaşkanları Cengiz Kök ile Sara Kaya adliyeye sevk edildi. Nusaybin Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan Kök ve Kaya’nın savcılıktaki ifade işlemleri başladı.

Öte yandan belediye eşbaşkanları ile birlikte gözaltına alınan 10 kişiden Ramazan Aktaş ve Süleyman Akın serbest bırakılırken, 8 kişi ise "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma" iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananların isimleri şöyle: KHK ile kapatılan Seyit- Der Başkanı Abdullah Öngün, DBP ilçe Eşbaşkanı Siraç Dinç, DBP yöneticisi Abdullah Yılmaz, Cevdet Akat ve İsmet Akat, Celal Cengiz, Şakir Ay ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi.

VAN MURADİYE

Van’ın Muradiye ilçesinde, 13 Ocak’ta ev ve belediyeye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı Mehmet Ali Tunç’un da bulunduğu 17 kişi Van Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından  öğlen saatlerinde adliyeye getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüte yardım ve yataklık yapmak” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 17 kişiden 10’u adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, gece saatlerine kadar süren mahkeme sonucunda Belediye Eşbaşkanı Tunç, Bahattin Karagüle, Doğan Başak, Halil İbrahim Güler, belediye çalışanları Yemlihan Akkuş ile Ercan Dilmaç ve DBP İlçe Eşbaşaknı Mehemet Kaplan tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz