Define avcıları

Selçuklu Mezarlığı, define avcıları tarafından tahrip ediliyor

Haberler 03.05.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geva lçesinin önemli tarihi yerlerinden olan Selçuklu Mezarl ve hemen yannda bulunan Melik zzeddin tarafndan 700 yl önce kz Halime Hatun için yaptrlan kümbet turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Tarihi yerler define avclar tarafndan sürekli tahrip ediliyor.

Geva Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürü Mihail Atik, bu duruma engel olmak için bekçi tutuklarn fakat yinede bir çözüm bulamadklarn söyledi. Tarihi yerde sürekli define avclar tarafndan kaz çalmas yapldn anlatan Atik, turizm açsndan önemli bir yere sahip olan bu yerlerin tahrip edilmesine tepki göstedi. Mezar talarnn yerinden oynatldn ve hatta tarihi Halime Hatun Külmbetinin içinde bile kaz yapldn anlatan Atik öyle konutu:

SELçUKLU MEZARLII

Burada sürekli bir kaz çalmas yaplyor. Defalarca buraya bekçi dikmemize ramen çözüm bulamadk. Buras bir Müslüman mezarl ve Müslüman mezarlnda define olmaz. Yanl inanlarla buraya gelip, mezarlklarda hatta kümbetin içinde bile kaz çalmas yapyorlar. Kemikleri çkartmlar, duvarlar tahrip etmiler, mezar talar yerinden oynatlm. Vatandalar artk bunun bilincinde olsun. Burada böyle bireyin olmad bilsinler. Halime Hatun Kümbeti ve Selçuklu Mezarlnn buraya ciddi anlamda turist çekme özellii var. Turistin buraya gelmesi ciddi anlamda ekonomik bir gelirdir. Burann esnafna ciddi bir katkdr. Böyle tahrip edilirse yllar sonra burada birey kalmayacak.

Ana Sayfaya Git