Deprem vurdu

ELAZIĞ'da merkez üssü Sivrice ilçesi olan Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ ile Malatya, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli'de de hissedilen depremde endişe yaşayan bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Depremde oluşan hasar, gün ağarınca ortaya çıktı.

Haberler 06.04.2019 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl Deprem Dairesi Bakanlndan alnan bilgiye göre saat 20.31de merkez üssü Elaz Sivrice ilçesinde Richter ölçeine göre 5.2 büyüklüünde deprem meydana geldi. Yerin 9.4 kilometre derinliinde meydana gelen deprem, Elaz ve ilçelerinin yan sra çevresindeki Malatya, Diyarbakr, Bingöl ve Tuncelide de hissedildi. Deprem bölgede ksa süreli panie neden olurken, hasar ve can kayb olup olmad aratrlyor.

3.3 BÜYÜKLÜÜNDE ARTçI OK

Bu depremden ksa süre sonra bu kez saat 20.55te yine merkez üssü Elezn Sivrice ilçesinde Richter ölçeine göre 3.3 büyüklüünde artç ok meydana geldi.

KANDLLDE 5.2 OLARAK AçIKLADI

Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsü de 20.31de meydana gelen depremin büyüklüünü 5.2 olarak açklarken, derinliini ise 2.8 kilometre olarak belirtti. Kandilli 20.55te ayn bölgede meydana gelen artç okun büyüklüünü ise 3.1 olarak duyurdu.

BAZI KÖYLERDE HASAR OLUTU

Depremde Doanba, Gözeli, Kavak ve Dört Bölük köylerindeki baz evlerde hasar olutu, Yedi Pnar köyünde ise ahr çöktü.

Köydeki 5 ev ykld, çok sayda evde de çatlak olutu. Bölgeye sevk edilen AFAD ekiplerinin çadr kurduu Doanba köyünde, Kzlay ise köylülere soba, battaniye ve yatak datt. lçe sakinleri geceyi darda geçirirken, depremde oluan hasar gün aarnca ortaya çkt. Ekiplerin bölgedeki hasar tespit çalmalarnn sürdüü belirtildi. Elaz Valisi çetin Oktay Kaldrm da hasar oluan köylerde inceleme yapt.

VAL: CAN KAYBI YOK

Vali çetin Oktay Kaldrm, can kayb ve yaralanma olmadn belirterek, Bugün 20.31 sularnda 5.2 iddettinde deprem oldu. Derinlik az olunca, Diyarbakr gibi bir çok yerde hissedildi. Deprem olduktan sonra önce Sivrice, ardndan Kavak köyümüze geldik. Yaptmz inclemelerde herhangi bir can kayb ve yaralama olmadn tespit ettik. Ekiplerimiz incelemelerini sürdürüyor dedi.

HASAR TESPT SÜRÜYOR

Elazn Sivrice ilçesindeki depremin ardndan hasar tespit çalmalar devam ediyor. En çok hasarn meydana geldii Sivricenin 120 nüfuslu Doanba köyünde de çevre ve ehircilik l Müdürlüü görevlileri tespit çalmas balatld. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü personeli de psikososyal destek için Doanba köyü sakinlerini ziyaret edip, görütü.

Ana Sayfaya Git