Deprem vurdu

ELAZIĞ'da merkez üssü Sivrice ilçesi olan Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ ile Malatya, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli'de de hissedilen depremde endişe yaşayan bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Depremde oluşan hasar, gün ağarınca ortaya çıktı.

Deprem vurdu

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 20.31'de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 9.4 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Elazığ ve ilçelerinin yanı sıra çevresindeki Malatya, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli'de de hissedildi. Deprem bölgede kısa süreli paniğe neden olurken, hasar ve can kaybı olup olmadığı araştırılıyor.

3.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI ŞOK

Bu depremden kısa süre sonra bu kez saat 20.55'te yine merkez üssü Elezığ'ın Sivrice ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.3 büyüklüğünde artçı şok meydana geldi.

KANDİLLİ'DE 5.2 OLARAK AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de 20.31'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıklarken, derinliğini ise 2.8 kilometre olarak belirtti. Kandilli 20.55'te aynı bölgede meydana gelen artçı şokun büyüklüğünü ise 3.1 olarak duyurdu.

BAZI KÖYLERDE HASAR OLUŞTU

Depremde Doğanbağ, Gözeli, Kavak ve Dört Bölük köylerindeki bazı evlerde hasar oluştu, Yedi Pınar köyünde ise ahır çöktü.

Köydeki 5 ev yıkıldı, çok sayıda evde de çatlak oluştu. Bölgeye sevk edilen AFAD ekiplerinin çadır kurduğu Doğanbağ köyünde, Kızılay ise köylülere soba, battaniye ve yatak dağıttı.  İlçe sakinleri geceyi dışarıda geçirirken, depremde oluşan hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Ekiplerin bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da hasar oluşan köylerde inceleme yaptı.

VALİ: CAN KAYBI YOK

Vali Çetin Oktay Kaldırım, can kaybı ve yaralanma olmadığını belirterek, "Bugün 20.31 sularında 5.2 şiddettinde deprem oldu. Derinlik az olunca, Diyarbakır gibi bir çok yerde hissedildi. Deprem olduktan sonra önce Sivrice, ardından Kavak köyümüze geldik. Yaptığımız inclemelerde herhangi bir can kaybı ve yaralama olmadığını tespit ettik. Ekiplerimiz incelemelerini sürdürüyor" dedi.

HASAR TESPİTİ SÜRÜYOR

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. En çok hasarın meydana geldiği Sivrice'nin 120 nüfuslu Doğanbağ köyünde de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri tespit çalışması başlatıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli de psikososyal destek için Doğanbağ köyü sakinlerini ziyaret edip, görüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler