Derikte çatışma

Derik kırsalında PKK'lılarla girişilen sıcak temasda, bir asker şehit oldu. Uzman Çavuş Muhammet Önek için tören düzenlendi.

Haberler 22.10.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesi krsalnda, operasyon srasnda, güvenlik güçleri ile PKKllar arasnda çkan çatmada, 1 uzman çavu ehit oldu.

l Jandarma Komutanl ekipleri, Derikte terör örgütü PKKya yönelik operasyon balatt. Operasyon srasnda, bir grup örgüt üyesiyle scak temas saland. çkan çatmada, Uzman çavu Muhammet Önek yaraland. Bölgeye sevk edilen helikopterle alnan yaral uzman Önek Mardin Devlet Hastanesine götürüldü. Acil serviste tedaviye alnan uzman çavu Önek, doktorlarn tüm müdahalelerine ramen kurtarlamayarak, ehit oldu. Bölgede operasyonun sürdürüldüü belirtildi.

EHT ATE GAZANTEPE DÜTÜ

Önekin (27) ac haberi, memleketi Gaziantepin Nurda ilçesindeki babaevine ulat. Ac haber üzerine ailenin yaknlar ve komular, taziyeye gelirken, ev ile mahalleye Türk bayraklar asld.

TÖRENLE MEMLEKETNE UURLANDI

ehit Önek için Kzltepe ilçesinde bulunan ehit Jandarma Üstçavu lker Düzova Klasnda uurlama töreni düzenlendi. Törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, kurum müdürleri ve askeri erkan ile ehidin ei Bahar Önek, olu Miraç Mustafa, babas Ökke ve annesi Pakize Önek katld. ehit Muhammet Önekin öz geçmiinin okunduu törende dua edildi. Törende, ayakta durmakta güçlük çeken ehidin ailesini de Vali Yaman teskin etti. Dualarn ardndan ehit Jandarma Uzman çavu Muhammet Önekin Türk bayrana sarl tabutu, ailesiyle birlikte askeri helikopterle memleketi Gaziantepe gönderilerek, Nurda ilçesinde topraa verildi.

4 MAHALLEDE SOKAA çIKMA YASAI

Operasyon sonras 4 mahallede sokaa çkma yasa ilan edildi. Valilikten yaplan yazl açklamada, limiz Derik ilçesi krsal alannda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü mensuplarnca kullanld deerlendirilen snak, barnak ve depo alanlarn bularak tahrip etmek maksadyla operasyonel faaliyet planlanmtr. Bu kapsamda operasyon icra edilecek bölgede yaayan vatandalarmzn can ve mal güvenliini salamak amacyla; 5442 Sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince 20 Ekim Pazar günü saat 23.00 itibariyle ilimiz Derik ilçesi krsal alannda bulunan çataltepe, Adak, Doanc ve Develi mahalleleri ile snrl olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edilmitir. Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri açsndan önem arz etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git