Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı

DİCLE Elektrik, sorumluluk bölgesini oluşturan yaklaşık 6 milyonluk nüfusa sahip Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde gerekli bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı. Seçim günü bölgedeki elektrik şebekesinde herhangi bir sorun yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını belirten şirket yetkilileri, “Seçim için hazırız” mesajı verdi.

Haberler 20.03.2019 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülke genelinde gerçekleecek olan yerel seçimlere ksa bir süre kalrken Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesini oluturan 61.198 kilometre karelik alanda elektrik enerjisi ile ilgili herhangi bir sorun yaanmamas için gerekli her türlü tedbiri ald. Seçimden günler önce balatlan hazrlklar kapsamnda oluturulan 453 ekip, 347 araç ile bölge genelinde bakm ve onarm çalmas yapmaya balad. Enerji irketi, ihtiyaç duyulan yerlere ek trafo tesis ederken, mevcut ebekenin tamamn elden geçirdi. Halen kar ile kapl olan yerlerin de bulunduu Dicle Elektrik Datm bölgesinde, kontrol çalmalar drone veya termal kameralarla gerçekletirildi. Yaplan kontroller sonucunda bakm veya onarma ihtiyaç duyulan yerlere, herhangi bir arzaya yol açmamas için gerekli müdahaleler yapld.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Yerel seçimler srasnda Dicle Elektrik Datm bölgesinde enerjiye dair herhangi bir sorun yaanmamas için gerekli tüm tedbirleri aldklarn bildiren Genel Müdür Murat Karagüzel, Seçimler srasnda olduu gibi seçim öncesi ve sonrasnda da sorumluluk bölgemizde elektrik ile ilgili hiçbir sorun yaanmasn istemiyoruz. Bunun için gerekli tüm tedbirleri almak üzere balattmz hazrlklarmz tamamladk. Bu gün itibariyle Dicle Elektrik olarak seçime hazrz. Allahn izniyle bölgemizde seçim süreci elektrik enerjisi anlamnda sorunsuz olarak tamamlanacaktr dedi.

453 EKP GÖREV YAPACAK

Dicle Elektrik tarafndan günler önce balatlan seçim hazrlklar kapsamnda Diyarbakrda 113, anlurfada 135, Mardinde 65, Batmanda 52, Siirtte 43, rnakta ise 45 olmak üzere 453 ekip oluturularak her ilde mevcut elektrik ebekeleri elden geçirildi. Seçim Kurullar ile ilgili yaplan çalma çerçevesinde ihtiyaç duyulmas halinde her seçim kuruluna jeneratör ile elektrik enerjisi salayacak biçimde gerekli planlamalar tamamland. Bunun için mevcuttaki jeneratörlerin bakmlar yaplarak kullanma hazr hale getirilirken, ihtiyaç duyulan sayda jeneratörün ise temini yoluna gidildi. Oluturulan ekiplerin görev yerleri belirlenirken, vardiya planlamas yapld. Bu arada seçim süresince 186 numaral Dicle Elektrik çar Merkezinin de tam vardiya düzeniyle çalmas için gerekli düzenlemeler gerçekletirildi. çar Merkezine gelecek talep ve ikyetler annda ilgili yerdeki ekiplere iletilerek olas sorunlarn çözümü salanacak.

HER LE KRZ MERKEZ

Dicle Elektrik, olas bir kriz duruma kar da tedbirini ald. Enerji irketinden olas gelimeler göz önünde bulundurularak hazrlanan plana göre, seçim sürecinde meydana gelebilecek muhtemel krizleri önlemek adna her ilde bir kriz merkezi kurulacak. Bu merkezlerin tamam genel müdürlükteki ana merkeze sürekli bilgi ak salayacak. Olas bir arza ve buna bal elektrik kesintisi durumunda öncelikle o ildeki kriz merkezi annda müdahale ederek sorunu çözecek. Sorunun boyutu büyük ise bu kez genel müdürlük devreye girecek. Bu nedenle de gerek iller baznda, gerekse genel müdürlük düzeyinde ilgili tüm personel seçim süresince görevlerinin banda olacak.

Ana Sayfaya Git