DİKA bölge turizmini tanıtım atağında

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında turizmde potansiyel sahibi tur operatörlerine yönelik 'Batman Tanıtım Programı' düzenlendi.

Haberler 05.10.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin, Siirt ve rnak illerinin de yer ald, Batman Valilii, Batman Belediyesi, Dicle Kalknma Ajans (DKA) ve Türkiye Seyahat Acentalar Birlii Güneydou Bölgesel Yürütme Kurulu Bakanl arasnda i birlii protokolü imzaland. Protokol kapsamnda Batmann bölgesel olarak turizm destinasyonlarnn tantlmas ve sahip olunan yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacyla iç ve d turizmde potansiyel sahibi 100ü akn tur operatörü ve tur rehberinin katlm salad Batman tantm program gerçekletirildi. Batmann turizmini canlandracak olan program kapsamnda, seyahat acentelerinin bölgeye tur programlar düzenlemeleri salanaca kaydedildi.

TURZMN TANITIMI

DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, ajansn bölgenin tarihi, turistik ve doal güzelliklerini tantmak gibi bir misyonu olduunu belirtti. ç turizm dinamiklerini harekete geçirmek için çok ciddi çalmalar yaptklarn ifade eden Altnda, Batman tantm programnda önemli bir heyeti arlyoruz. Bu heyetin ziyaretinden sonra Bölgemize gelen turlar artmaya balayacaktr. Batmanda bu organizasyondan aldmz olumlu sonuçlarla ulusal ve uluslararas alanda tur operatörleriyle, Mardin, Siirt ve rnakta ayn uygulamay yapmay hedefliyoruz. Amacmz özellikle turizmi bölgede üst safhaya getirmek. Biz bu deerleri, tarihi ve doal güzellikleri en güzel bir ekilde pazarlayarak bölgenin kalknmasna ve ülkenin ekonomisine katkda bulunmak istiyoruz. Ajans olarak, Batmann ve bölgemizin hak ettii turist saysna ulamas için iç ve d piyasada tantmn salayacaz dedi.

Programa, TÜRSAB bata olmak üzere Turist Rehberleri Birlii (TÜREB), An Tur, Jolly Tur gibi ünlü turizm irketlerinin yetkilileri ile TÜRSAB nezdinde faaliyet gösteren kültür komitesine mensup davetliler katld.

Üç günlük gezi program kapsamnda davetlilere Hasankeyf antik kentinde bulunan kale, alayan maara, vadi, Beiri ilçesi Ayranc köyünde bulunan Mor Kiryakus Manastr, Gercü ilçesi Arca köyünde bulunan Mor Yakup Süryani Kilisesi, GreMiro Höyüü, Batman çay üzerinde bulunan Malabadi Köprüsü gezdirildi.

Ana Sayfaya Git