Görüş Bildir

DİKA bölge turizmini tanıtım atağında

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında turizmde potansiyel sahibi tur operatörlerine yönelik 'Batman Tanıtım Programı' düzenlendi.

DİKA bölge turizmini tanıtım atağında

Mardin, Siirt ve Şırnak illerinin de yer aldığı, Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Batman’ın bölgesel olarak turizm destinasyonlarının tanıtılması ve sahip olunan yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla iç ve dış turizmde potansiyel sahibi 100’ü aşkın tur operatörü ve tur rehberinin katılım sağladığı Batman tanıtım programı gerçekleştirildi. Batman'ın turizmini canlandıracak olan program kapsamında, seyahat acentelerinin bölgeye tur programları düzenlemeleri sağlanacağı kaydedildi.

TURİZMİN TANITIMI

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajansın bölgenin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak gibi bir misyonu olduğunu belirtti. İç turizm dinamiklerini harekete geçirmek için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Altındağ, “Batman tanıtım programında önemli bir heyeti ağırlıyoruz. Bu heyetin ziyaretinden sonra Bölgemize gelen turlar artmaya başlayacaktır. Batman'da bu organizasyondan aldığımız olumlu sonuçlarla ulusal ve uluslararası alanda tur operatörleriyle, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta aynı uygulamayı yapmayı hedefliyoruz. Amacımız özellikle turizmi bölgede üst safhaya getirmek. Biz bu değerleri, tarihi ve doğal güzellikleri en güzel bir şekilde pazarlayarak bölgenin kalkınmasına ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Ajans olarak, Batman'ın ve bölgemizin hak ettiği turist sayısına ulaşması için iç ve dış piyasada tanıtımını sağlayacağız” dedi.

Programa, TÜRSAB başta olmak üzere Turist Rehberleri Birliği (TÜREB), Anı Tur, Jolly Tur gibi ünlü turizm şirketlerinin yetkilileri ile TÜRSAB nezdinde faaliyet gösteren kültür komitesine mensup davetliler katıldı.

Üç günlük gezi programı kapsamında davetlilere Hasankeyf antik kentinde bulunan kale, ağlayan mağara, vadi, Beşiri ilçesi Ayrancı köyünde bulunan Mor Kiryakus Manastırı, Gercüş ilçesi Arıca köyünde bulunan Mor Yakup Süryani Kilisesi, GreMiro Höyüğü, Batman Çayı üzerinde bulunan Malabadi Köprüsü gezdirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi