Diploma sürprizi

Van'da yakalandığı lenfoma hastalığı nedeniyle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören YYÜ Meslek Yüksek Okulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü öğrencisi Ali Yar, diplomasını Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli'den aldı

Haberler 24.09.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda, lenfoma tans nedeniyle Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesinde tedavi gören Van Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) örencisi Ali Yar, hasta yatanda diploma almann mutluluunu yaad.

YYÜ Van Meslek Yüksek Okulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü örencisi 33 yandaki Yar, hastalnn ilerlemesi nedeniyle hastaneye yatrld.

Ailesi de tedavi sürecinde moral olmas amacyla rektörlüe müracaat ederek Yara diplomasnn verilmesini talep etti.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah evli de ailenin talebini kabul ederek örencinin diplomasnn hazrlanmas talimatn verdi.

Hastane Bahekimi Doç. Dr. Sebahattin çelik ile Yar hastanede ziyaret eden evli, üniversitenin Örenci leri Daire Bakanl tarafndan hazrlanarak çerçevelenen diplomay teslim etti.

- Örencimize moral vermek istedik

Duygusal anlarn yaand programda ailenin mutluluuna ortak olan evli, gazetecilere yapt açklamada, üniversitenin Meslek Yüksek Okulundan mezun olan Ali Yara moral vermek istediklerini söyledi.

Rahatszl nedeniyle hastanede tedavi gören örencinin ailesinin diplomay erken almak için kendilerine müracaat ettiini anlatan evli, öyle konutu:

Ailesi, Yarn diplomay görünce mutlu olacan bize iletti. Bugün Bölge Eitim Aratrma Hastanesinde bahekimimiz ve doktoruyla diplomasn teslim ettik. Ksa zamanda salna kavumasn ümit ediyoruz. Hastalk sürecinde moral vermek için örencimizi ziyaret ederek diplomasn teslim ettik. Umarz ksa zamanda salna kavuarak aramza döner.

Hastane Bahekimi çelik de hastaya lenfoma tansnn konulduunu ayn zamanda enfeksiyon tedavisi de gördüünü belirtti.

çelik, u anda genel durumu iyi. Rektörümüzün diplomay getirmesi bizi ve hastay mutlu etti. Hastamza motive kayna oldu. lgilerinden dolay teekkür ediyoruz. Bundan sonraki tedavi süreci de üniversite hastanesinde devam edecek. Kemoterapisini ald. Enfeksiyonu vard. Biz bunu tedavi ettik. Budan sonra doktorlarnn uygun gördüü ekilde tedavisi sürecek. dedi.

- Olumun tekrar yürümesini istiyorum

Olunun diplomasna kavutuu anda gözyalarna hakim olamayan annesi Leman Koç da oluna bu mutluluu yaatan evli ile üniversite ve hastane yönetimine teekkür etti.

çok mutlu olduunu ifade eden Koç, Hocamzdan Allah raz olsun. Bir anne olarak olumun ksa sürede ayaa kalkmasn, yürümesini istiyorum. Dört aydr olum yataa mahkum. Doktorlar olumla yakndan ilgileniyorlar. Allah raz olsun. Bir anne olarak duygularm ifade edemiyorum. Tek dileim olumun salna kavumas. diye konutu.

Ana Sayfaya Git