Diski içme suyuyla sulama yapılmaz!

Su israfını önlemek amacıyla çalışma yürüten DİSKİ Genel Müdürlüğü, kamu kurumları başta olmak üzere sitelerde ve özel mülkiyetlerde şebeke suyu ile sulama yapılmaması için yazılı tebligatta bulundu.

Haberler 07.08.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, halk bilinçlendirmek ve su israfn önlemek amacyla Kaçakla Mücadele Seferberlii balatt. Kaçakla Mücadele Seferberlii kapsamnda 120 kiiden oluan 40 ekiple kentin farkl noktalarnda uygulama yapan DSK Genel Müdürlüü, kamu kurumlar bata olmak üzere siteler ve özel mülkiyetlerde ebeke suyu ile sulama yaplmamas için yazl tebligatta bulundu.

DSKDEN AçIKLAMA

Konuyla ilgili DSK Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, Genel Müdürlüümüz, kentimizde artan su ihtiyac ve israf önlemek amacyla bundan sonra sitelerin yeil alan sulamalar ile ilgili talepleri karlamayacaktr. DSK Tarifeler Yönetmeliinin 7. maddesinin 2. bendine göre DSK, su tasarrufunu salamak ve bu gereksinimini öncelikle konut abonelerine vermek amacyla baz abonelere su satn geçici olarak durdurabilir denilmektedir. Bu kapsamda hiçbir siteye yeil alan sulamas için abone verilmeyecei gibi su kuyular olan siteler yeil alanlarn kendi kuyularndan temin ettikleri suyla sulayacaklardr. Su kuyusu bulunmayan sitelerde ise yaplan tebligatn teslim alnd tarihten itibaren 30 gün içinde kendi kuyularn açmalar gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra yeil alan sulamalar için çekilen ebeke hatlarmz iptal edilecektir. Gerekli tedbirleri almayan abonelerin urayaca maduriyetten kendileri sorumlu olacaktr denildi.

Ana Sayfaya Git