DİSKİ uyardı

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hatları ve yağmur suyu mazgallarının arasına atılan çöplerin kanalları tıkayarak su taşkınlarına neden olduğunu kaydederek, vatandaşları daha duyarlı olmalarını istedi.

Haberler 14.12.2016 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, kanalizasyon ve yamur suyu hatlarna çöp atlmas nedeniyle yazl açklama yapt. Sorumsuz davranlar sonucunda hatlarda tkanklklar ve devamnda su taknlarnn meydana geldii kaydedilen açklamada, Aaçlardan düen yapraklarn mazgallara süpürülmesinin ve korunmasz bir ekilde ortada braklan inaat atklarnn da yamurlarla mazgallardan kanallara giderek tkanklklara neden olmaktadr. Unutulmamaldr vatandalarmz tarafndan yaratlan tkanklk ve oluacak su taknlarnn zararlarn yine vatandalarmz çekecektir denildi.

Taan kanalizasyon halk saln tehdit ediyor

Bilinçsiz davranlarn sonucunun ar olduuna iaret edilen açklamada,unlar kaydedildi: Araba lastiinden bo damacana ielerine, çocuk bezlerinden ev eyalarna, ayakkablardan çöp torbalarna, hallardan battaniyelere, inaat atklarndan hayvan lelerine kadar her ey kanalizasyon ve yamur suyu hatlarna atlyor. Baz apartman görevlileri de çöpleri ve aaçlardan dökülen yapraklar mazgallara süpürüyor. Kanalizasyon ve yamur suyu hatlarna atlan bu gibi çöpler, kanal ve yamur suyu hatlarnda suyun akn engelleyerek hatlarn tkanmasna ve arzaya neden oluyor. Tkanan kanalizasyon hatlar ise taarak halk saln tehdit ediyor.

Vatandalar daha duyarl olmal

Kanalizasyon ve yamur suyu hatlarnn çöplerle tkanmas sonucu meydana gelen arzalarn giderilmesinin oldukça zahmetli ve pahal olduunun belirtildii açklamada, Bu konuda vatandalarmzn daha duyarl olmalar, çöpleri kanalizasyon kanallarna atmamalar, atan kiileri ise uyarmalar gerekmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git