DİSKİ uyardı

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hatları ve yağmur suyu mazgallarının arasına atılan çöplerin kanalları tıkayarak su taşkınlarına neden olduğunu kaydederek, vatandaşları daha duyarlı olmalarını istedi.

DİSKİ uyardı

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına çöp atılması nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Sorumsuz davranışlar sonucunda hatlarda tıkanıklıklar ve devamında su taşkınlarının meydana geldiği kaydedilen açıklamada, “Ağaçlardan düşen yaprakların mazgallara süpürülmesinin ve korunmasız bir şekilde ortada bırakılan inşaat atıklarının da yağmurlarla mazgallardan kanallara giderek tıkanıklıklara neden olmaktadır. Unutulmamalıdır vatandaşlarımız tarafından yaratılan tıkanıklık ve oluşacak su taşkınlarının zararlarını yine vatandaşlarımız çekecektir” denildi.

‘Taşan kanalizasyon halk sağlığını tehdit ediyor’

Bilinçsiz davranışların sonucunun ağır olduğuna işaret edilen açıklamada,şunlar kaydedildi: “Araba lastiğinden boş damacana şişelerine, çocuk bezlerinden ev eşyalarına, ayakkabılardan çöp torbalarına, halılardan battaniyelere, inşaat atıklarından hayvan leşlerine kadar her şey kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılıyor. Bazı apartman görevlileri de çöpleri ve ağaçlardan dökülen yaprakları mazgallara süpürüyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılan bu gibi çöpler, kanal ve yağmur suyu hatlarında suyun akışını engelleyerek hatların tıkanmasına ve arızaya neden oluyor. Tıkanan kanalizasyon hatları ise taşarak halk sağlığını tehdit ediyor.”

‘Vatandaşlar daha duyarlı olmalı’

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının çöplerle tıkanması sonucu meydana gelen arızaların giderilmesinin oldukça zahmetli ve pahalı olduğunun belirtildiği açıklamada, “Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları, çöpleri kanalizasyon kanallarına atmamaları, atan kişileri ise uyarmaları gerekmektedir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz