DİSKİ’nin dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü Hazro, Bismil ve Silvan’a bağlı 57 kırsal mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Bayırdüzü su kaynağında içme suyu dezenfeksiyonu gerçekleştirdi.

Haberler 29.03.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü,Büyükehirler Yasasnn ardndan hizmet alanna giren ilçeler, krsal mahalleler ve mezralardaki içme suyu kaynaklarnda periyodik çalma yürütüyor. Bu çalmalardan biri de hayati deerdeki içme suyu dezenfeksiyon ilemleri.

DSK Genel Müdürlüü Su Tesisleri Daire Bakanl yetkilileri, son olarak Hazroda bulunan Bayrdüzü su kaynanda içme suyu klorlama çalmalarn tamamlad. Gaz klor sisteminin salkl ve doru yürütülmesi için ilk önce gaz klor odas ina edilerek aktif hale getirildi. Daha sonra Bayrdüzü su kaynann salkl hale gelebilmesi için otomatik gaz klor sistemi ile içme suyu dezenfeksiyonu gerçekletirildi. çalmayla birlikte Hazro, Bismil, ve Silvana bal 57 krsal mahallenin içme suyu dezenfekte edilmi oldu.

Halk saln koruyoruz

çme Suyu Tesisleri Daire Bakanl yetkilileri, yaplan çalmann halk sal açsndan büyük önem tadna dikkat çekti. Yetkililer, Bayrdüzü su kaynann önemli bir kaynak olmasnn yan sra geni bir nüfusun içme suyu ihtiyacn karladna dikkat çekerek, Yaplan çalma, 57 krsal mahalledeki büyük bir nüfusa hizmet edeceinden, halk sal da korunmu olacaktr dedi. Yetkililer ayn zamanda krsal mahalle halknn su kullanm konusunda daha dikkatli olmaya çararak, yaplan çalmay sahiplenmeleri istendi.

Ana Sayfaya Git